Ukrayna'dan Kırım'a rest

/ Kaynak: AA
Ukrayna'dan Kırım'a rest

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna parlamentosu, Kırım parlamentosunun 16 Mart'ta referandum yapılmasına ilişkin kararın gözden geçirilmesini istedi.

Ukrayna parlamentosu, Kırım Özerk Cumhuriyeti parlamentosunun 16 Mart'ta referandum yapılmasına ilişkin 6 Mart 2014'te aldığı kararın yarına kadar gözden geçirilmesini talep etti.
Ukrayna parlamentosunun bugünkü oturumunda kabul edilen kararda, Kırım parlamentosu, yarına kadar referandum kararını gözden geçirmeye çağrılarak, "Kırım parlamentosu, söz konusu kararı 12 Mart'a kadar Ukrayna anayasası ve Kırım anayasasına uygun hale getirmemesi durumunda, Ukrayna parlamentosu Kırım Özerk Cumhuriyeti parlamentosunun yetkilerinin elinden alınmasına yönelik meseleyi gündeme getirecek" ifadesi kullanıldı.


Kararda, Kırım parlamentosunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Federal Konseyi'ne yolladığı bildirinin ülke anayasasına aykırı olduğu ve Kırım parlamentosunun diplomatik ilişkiler kurma yetkisinin olmadığı da vurgulandı.


Ukrayna parlamentosunun, Kırım parlamentosunun referandum kararıyla ilgili olarak Venedik Komisyonu'na başvuruda bulunacağı da kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...