Ukrayna'dan Dugin açıklaması: Hiçbir ilgimiz yok

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
Ukrayna'dan Dugin açıklaması: Hiçbir ilgimiz yok

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Rusya'nın başkenti Moskova'da Putin'in akıl hocası olarak bilinen Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in 30 yaşındaki kızının aracı patlama sonucunda hayatını kaybetmişti. Ukrayna, Dugin'in ölümü ile ilgili olarak 'hiçbir ilgimiz yok biz terörist bir devlet değiliz' dedi.

Ukrayna'da yayın yapan bir televizyon programında, kullandığı otomobile yerleştirilen bombanın infilak etmesiyle hayatını kaybeden Rus gazeteci ve siyaset uzmanı Darya Dugin hakkında açıklama yapan Podolyak, "Ukrayna'nın bombalamayla kesinlikle hiçbir ilgisi yok, çünkü biz Rusya Federasyonu gibi bir devlet değiliz ve dahası, biz terörist bir devlet değiliz" dedi.

NELER OLMUŞTU?

Rusya’nın başkenti Moskova'nın Odintsova bölgesinde, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını savunan Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin’in 30 yaşındaki kızı Darya Dugina aracının patlaması sonucu hayatını kaybetmişti.

Aracın Dugina’nın babası Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin’e ait olduğu ve asıl hedefin Dugin olduğu tahmin edilirken, kızıyla birlikte bir organizasyon dönen Dugin'in, son anda kızıyla araçlarını değiştirdikleri ve bu sayede suikasttan kurtulduğu iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Alexander Dugin, Rusça konuşulan bölgeler de dahil olmak üzere bazı bölgelerin Rusya Federasyonu altında birleştirilmesini savunduğu kızı Darya Dugina ise babasının fikirlerini desteklediği ve Rusya'nın Ukrayna saldırılarını destek verdiği biliniyor.


 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...