Ukrayna'dan dikkat çeken iddia: Esad birliklerini savaşa dahil etmek istiyorlar

Düzenleyen:
Ukrayna'dan dikkat çeken iddia: Esad birliklerini savaşa dahil etmek istiyorlar

DÜNYA Haberleri

Ukrayna, Kremlin'in Esad rejiminin birliklerini savaşa dahil etmek istediğini ve kendilerine karşı savaştırmayı planladıklarını öne sürdü.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta krizin boyutunu, "paralı askerler" iddiaları artırdı. İki ülkenin bu kapsamdaki sert açıklamalarına bir yenisi de Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından eklendi. Bakanlık, Rusya Federasyonu'nun, Suriye'deki Beşşar Esad rejiminin emrindeki birlikleri Ukrayna'ya karşı savaşmaya getirmek istediğini öne sürdü.

“DONARLARSA TOPÇULARIMIZ ONLARI ISITIR”

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kremlin’in Suriye’deki Esad rejimine bağlı birlikleri Ukrayna’da savaşa dahil etmek istediğini iddia etti. Açıklamada bunun yapılması durumunda “Donarlarsa topçularımız onları ısıtır." ifadesine yer verildi.

PUTİN ONAYLAMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çevrim için düzenlediği Güvenlik Konseyi toplantısında, Orta Doğu'dan gelecek ve Rusya tarafında yer alacak "gönüllü savaşçıların" Ukrayna'daki çatışma bölgelerine ulaştırılması talimatı vermişti. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da çoğunluğu Orta Doğu'dan, 16 bin "gönüllünün" Ukrayna ordusuna karşı savaşmak için başvurduğunu belirterek, "Özellikle bu talepler para için değil de bu kişilerin arzuları olduğu için tabii ki buna olumlu cevap vermeyi doğru buluyoruz. Birçoğunu biliyoruz, son on yılda en zor zamanda DEAŞ terör örgütüne karşı mücadelede yardımcı oldular." ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...