Ukrayna'dan cesur baskın! Jet ski ile gittiler, taarruza geçtiler

Düzenleyen: / Kaynak: The times, Insider
- Güncelleme:
Ukrayna'dan cesur baskın! Jet ski ile gittiler, taarruza geçtiler

DÜNYA Haberleri  / The times, Insider

Ukrayna askerleri jet ski ile gittikleri Kırım yarımadasına şok bir baskın gerçekleştirdi. Su altı komandoları, birkaç saat süren bir operasyonla Rus elektronik savaş istasyonuna bir baskın düzenledi.

Bir rapora göre, Ukraynalı komandolardan oluşan bir birlik, Kırım'daki bir Rus elektronik savaş istasyonuna cesur bir baskın düzenleyerek jet skilerle Karadeniz'i gizlice geçti.
The Times of London'ın haberine göre, Kardeşlik Taburu'ndan yaklaşık 20 askerden oluşan bir grup, 24 Ağustos Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü'nde bir görev gerçekleştirdi. gerçekleştirdi .

"PUSULANIN BİLE ÇALIŞMAYACAĞI İSTASYON"

Her jet ski, iki Ukraynalı  su altı taarruz komandosu (amfibi birlikler)  taşıyarak yarımadaya ulaşmak için denizde 125 mil yol kat etti. 
Görevi koordine eden tabur komutanı Borghese, The Times'a şöyle konuştu: "İlk hedefimiz, kıyıdan 20 mil uzakta pusulanın bile çalışamayacağı kadar güçlü bir elektronik harp istasyonuydu."

Elektronik harp istasyonu, drone saldırılarını engelledi ve İngiliz Storm Shadow füzelerini takip etti.

Timur grubunun seçkin özel kuvvetler alayının ikinci komutanı Levan, The Times'a, görevden önce iki hafta boyunca jet ski üzerinde yolculuk alıştırması yaptığını söyledi.
The Times'ın haberine göre, birlik yarımadaya yaklaşırken, beş Ukraynalı destek gemisi dikkat dağıtma taktiği olarak Rus mevzilerine ateş açtı.

YEDEK PLANA GEÇİLDİ

Borghese, The Times'a verdiği demeçte, orijinal planın ayrılmadan önce bölgeye patlayıcı yerleştirmek olduğunu ancak askerlerin fark edildiğini ve yedek planlarına başvurmak zorunda kaldıklarını ve bunun yerine tanksavar silahları ve roket güdümlü el bombalarıyla vurmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Timur grubu aynı zamanda Ukrayna'nın istihbarat şefi Kyrylo Budanov tarafından yaklaşık on yıldır ilk kez yarımadaya Ukrayna bayrağı dikmekle görevlendirilmişti.
O dönemde Ukrayna istihbarat teşkilatı GUR , düşman teçhizatının imha edilmesini içeren başarılı bir görevin gerçekleştirildiğini açıklamış ve "Ukrayna Kırım'ında devlet bayrağının yeniden dalgalandığını" söylemişti.

"BİRKAÇ SAAT SÜREN BİR SAVAŞ"

Saldırının ardından Rus kuvvetleri Ukraynalı askerleri, savaş uçakları ve Raptor devriye botları kullanarak kovalayarak hızlı bir tahliyeye yol açtı.
Levan, "Tüm bu modern savunma sistemleri ve havacılıkla birkaç saat süren bir savaştı" dedi.

Son haftalarda Ukrayna, Kırım yarımadasına yönelik saldırılarını hızlandırarak Rusya'nın Karadeniz Filosunun çeşitli üslerini vurdu .
Levan, grubunun misyonunun sonraki saldırıların katalizörü olduğunu iddia ediyor.

"ASKERLERİMLE GURUR DUYUYORUM"

Levan, "Adamlarımla, savaşçılarımızın cesaretiyle ve inanılmaz fiziksel eğitimleriyle gurur duyuyorum. Size bu görevin her şeyi tetiklediğini söyleyebilirim. Levan, "Bu, düşmanı daha savunmasız hale getirmeye çalıştı" dedi. "Artık daha büyük operasyonları planlamak ve yürütmek için gerekli araçlara sahibiz. Daha yapılacak çok şey var."

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The times, Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...