Ukrayna'dan çarpıcı iddia: Kadirov'un askerleri ülkeden kaçtı

Düzenleyen:
Ukrayna'dan çarpıcı iddia: Kadirov'un askerleri ülkeden kaçtı

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'ya askeri harekat düzenleyen Rusya'nın en büyük destekçilerinden olan Kadirov'un, Rus ordusuna destek amaçlı gönderdiği Çeçen askerlerin ülkelerine geri döndüğü iddia edildi.

24 Şubat'tan bu yana Rus askerleri, Ukrayna topraklarındaki işgal girişimini sürdürüyor. Verdiği askeri harekat emriyle neredeyse tüm dünyanın tepkisini çeken Putin'in en büyük destekçisi ise Çeçen lider Ramazan Kadirov. Kadirov, savaşın ilk günlerinde Ukrayna topraklarına asker gönderdi ancak işgalci taraf bu desteğe rağmen beklediği sonucu alamadı. 

BELARUS ÜZERİNDEN ÜLKELERİNE DÖNDÜLER

İngiliz The Mirror gazetesinde yer alan habere göre Ukrayna İç Güvenlik Servisi (SBU); savaşta beklenenden yüksek kayıplar verilmesiyle birlikte Çeçen askerlerin geri çekilmeye başladığını duyurdu. SBU'nun istihbaratına göre, 13 Mart'ta Kadirovcular Kiev'den ayrıldı ve Belarus üzerinden ülkelerine döndü.

Çeçen lider Kadirov, işgal girişiminin ilk günlerinde savaşçıları arasında zayiat olduğunu haberlerini yalanlamıştı ancak 28 Şubat’ta isimlerini vermeden iki Çeçen askerin ölümünü kabul etmişti. Kadirov, Telegram hesabından "Ne yazık ki Çeçen Cumhuriyeti'nden kayıplar var. İki kişi öldü, altı kişi yaralandı" ifadelerini kullanmıştı.

SBU istihbarat görevlileri ise, sadece 26 ve 28 Şubat tarihlerinde Gostomel havaalanını ele geçirme çabaları sırasında 'birkaç yüz' Çeçen savaşçının öldürüldüğünü söylemişti.

KADİROV 'KİEV'DEYİM' DEMİŞTİ

Çeçen lider Kadirov, geçtiğimiz günlerde Telegram sayfasından bir video paylaşmış ve Kiev'de olduğunu iddia etmişti.

Çeçenistan askerleri ile toplantı yaptığı anlara dair görüntüleri de paylaşan Kadirov açıklamasında, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ile alay ederek "Zekanız bozuk. Görüntüde Gostomel'deyiz. Geçen gün siz Kiev Nazilerinden yaklaşık 20 km uzaktaydık ve şu anda daha da yakınlaştık ve tahmin edin ne kadar yakınlaştık? SBU istihbarat servisiniz nasıl çalışacağını hiç bilmiyor. Görünüşe göre yabancı eğitmenler ve askeri danışmanlar size modası geçmiş bir yöntemle öğretmişler" ifadelerini kaydetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...