Ukrayna'dan 'bağlantısız ülke statüsü' hakkında açıklama

/ Kaynak: AA
Ukrayna'dan 'bağlantısız ülke statüsü' hakkında açıklama

DÜNYA Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Klimkin: "Bağlantısız ülke statüsünden vazgeçmesi, Ukrayna'nın Avrupa-Atlantik ülkelerine entegrasyonunu hızlandıracaktır"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin, bağlantısız ülke statüsünden vazgeçmenin ülkesinin Avrupa-Atlantik entegrasyonunu hızlandıracağını söyledi.
Dışişleri Bakanı Klimkin, yaptığı açıklamada bağlantısız ülke statüsünün iptalini öngören yasanın kabul edilmesinin ülkenin dış politikasını ulusal çıkar ve menfaatlere uygun olarak gerçekleştirmeye imkan vereceğini ifade ederek, bağlantısız ülke statüsünden vazgeçmenin, daha da verimli dış politikayı hayata uygulamanın yeni mekanizmaları ve şekillerini oluşturacağını belirtti.
- Doğudaki ayrılıkçılar tepkili
Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılar tarafından tek taraflı olarak kurulan "Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanı" Aleksandr Zaharçenko ise karara tepki gösterdi.
Bağlantısız ülke statüsünün iptalinin kötü sonuçlara yol açacağını ileri süren Zaharçenko, Kiev yönetiminin NATO'ya doğru ilerlemesinin Ukrayna için iyi sonuçlar doğurmayacağını ifade etti.
Donetsk Halk Cumhuriyeti'nden Denis Puşilin de Ukrayna'nın bağlantısız ülke statüsünden vazgeçmesini ülke için çok olumsuz bir adım olarak niteledi. Puşilin, bağlantısız ülke statüsünden vazgeçmenin Ukrayna'nın çıkarlarına zıt düştüğünü söyledi.
Parlamento, bugün düzenlenen oturumda Ukrayna'nın her hangi bir askeri ittifaka üye olmamasını öngören "bağlantısız ülke statüsünü" iptaline ilişkin tasarıyı 303 milletvekilinin oyuyla kabul etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...