Ukrayna'da Sovyetler döneminden kalma amblem sökülüyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna'da Sovyetler döneminden kalma amblem sökülüyor

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Sovyetler Birliği döneminden kalma Anavatan Anıtı'ndaki orak ve çelik amblemi kaldırılıyor. Rusyasızlaştırma politikasının bir parçası olarak görülen adım sonrasında anıta Ukrayna'nın sembolü Üç Dişli Mızrak yerleştirilecek

Sovyetler Birliği kontrolündeki Ukrayna’nın sembollerinden biri haline gelmiş Kyiv’deki ‘Anavatan Anıtı’ndaki kadın figürünün kullandığı kalkan üzerindeki Sovyet ambleminin kaldırılmasına başlandı.

Anıttaki orak ve çekik sembolü, Ukrayna’nın ulusal sembollerinden biri olan ve ülkenin armasında yer alan Üç Dişli Mızrak ile değiştirilecek. Değiştirme işleminin 24 Ağustos Ukrayna Bağımsızlık Günü’ne yetiştirilmesi planlanıyor

Bu adımın ‘Rusyasızlaştırma’ ve ‘Sovyetsizleştirilme’ önünde önemli bir adım olarak görülüyor.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 300’den fazla Sovyetler Birliği dönemine referans veren sokak, bina, park ve çeşitli alan adı bulunuyor:

Anıttaki Sovyet ambleminin kaldırılmasına yönelik hazırlıklar hafta başında başlamıştı.

Ukrayna Ulusal Tarih Müzesi Müdürü Yuri Savchuk, cumartesi günü yaptığı açıklamada, 102 metre yüksekliğinde ve 500 metrik ton ağırlığındaki anıtın resmi olarak ‘’Ukrayna Ana’’ adıyla yeniden isimlendirilmesini önerdiğini söyledi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: TVP

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...