Ukrayna'da sivil araç konvoyuna füze saldırısı: 23 ölü, çok sayıda yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Ukrayna'da sivil araç konvoyuna füze saldırısı: 23 ölü, çok sayıda yaralı

DÜNYA Haberleri  / İHA/AA

Ukrayna'nın Zaporijya bölgesinde sivillerin yer aldığı araç konvoyu füzelerle vuruldu. Saldırıda 23 sivil hayatını kaybetti, 28 kişi de yaralandı. Zaporijya Valisi Oleksandr Starukh saldırıyı Rus güçlerinin gerçekleştirdiğini belirtirken, Rus yetkililer ise saldırıyı Ukrayna tarafının gerçekleştirdiğini iddia etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ordusunun Ukrayna'da ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinin sözde bağımsızlıklarını tanıyan kararnameleri gece saatilerinde imzaladı. İmzanın ardından Rusya ile Ukrayna orduları arasında yaşanan çatışmalar sırasında Rus tarafından fırlatıldığı öne sürülen bir füzenin bölgedeki sivil konvoya isabet ettiği belirtildi.

SİVİLLER GÜVENLİ NOKTALARA SEVK EDİLİYOR

Zaporijya Valisi Oleksandr Starukh sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya’nın gerçekleştirdiği saldırıda ilk belirlemelere göre 23 sivilin öldüğünü, 28 kişinin ise yaralandığını söyledi. Bölgedeki sivillerin yeni bir saldırı ihtimaline karşı güvenli noktalara sevki için çalışmalara başlandığı açıklandı. 

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kiril Timoşenko ise konvoya S-300 füze sistemleriyle 16 füze atıldığını öne sürdü.

RUSYA, UKRAYNA'YI SUÇLUYOR

Rusya, Ukrayna'nın Zaporijya bölgesinde sivillerin yer aldığı araç konvoyunun Ukraynalı güçlerce vurulduğunu iddia etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya’yı topraklarına katmak için bugün bir kararname imzalaması bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...