Ukrayna'da Rusya yanlıları televizyon binasını işgal etti

/ Kaynak: AA
Ukrayna'da Rusya yanlıları televizyon binasını işgal etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya yanlısı ayrılıkçı gruplar, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'te televizyon binasını işgal etti.

Ukrayna'nın doğusundaki bazı kent ve ilçelerde kamu binalarını kontrol altına alan Rusya yanlısı ayrılıkçı gruplar, bölgenin en büyük kenti Donetsk'teki televizyon binasını işgal etti.Televizyon binasında bölgenin yerel kanalı dışında televizyon vericileri de bulunuyor. Binayı ele geçiren ve Rusya bayraklarını çeken üniformalı ve maskeli kişiler, Ukrayna kanallarının yalan haber yaptığını iddia ederek, bu kanalların yayınını keseceklerini belirtti. Grubun sözcüsü, bina önünde yaptığı açıklamada, televizyon binasına teknisyenlerin geldiğini, Ukrayna kanalları yerine Rus kanallarının yayınını vereceklerini söyledi. İşgal eylemi sırasında yaklaşık 200 kişilik kalabalık da bina önünde toplandı. Bu kişiler, maskeli ve üniformalı gruba destek vererek, federatif bir yapı kurulması için referandum talep eden ve Rusya yanlısı sloganlar attı.
Ukrayna'nın doğusunda en az 10 kent ve ilçede valilik, belediye binası, karakol gibi kamu binaları Rusya yanlısı silahlı ayrılıkçı gruplar tarafından işgal altında tutuluyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...