Ukrayna'da düşen yolcu uçağı

/ Kaynak: AA
Ukrayna'da düşen yolcu uçağı

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Putin'e baskı yapılması konusunda Merkel ve Cameron ile görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ukrayna'nın doğusunda düşen Malezya uçağıyla ilgili etkili bir soruşturma için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e baskı yapılması konusunda bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Hollande, Rusya sınırına 60 kilometre kala Ukrayna hava sahası içerisinde düşürüldüğü bildirilen Malezya Havayollarına ait Boing-777 tipi yolcu uçağı ile ilgili olarak önce Merkel'i, ardından Cameron'ı aradı.

Görüşmelerde, uçağın düşüş nedenine ilişkin sürdürülen bağımsız soruşturmaya Putin'in katkı vermesi için çaba gösterilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Telefon görüşmelerinde, Rusya'nın konu ile ilgili gerekli desteği vermemesi halinde salı günü düzenlenecek AB dışişleri bakanları toplantısında bu ülkeye karşı gerekli yaptırımların alınmasının gözden geçirilmesi konusunda mutabakata varıldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...