Ukrayna'da bu defa bombadan değil, sudan kaçıyorlar

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'nın Herson bölgesinde panik devam ediyor. Kahovka Hidroelektrik Santrali'nin (HES) vurulması sonucu bazı yerleşim yerlerinde su seviyesi evlerin çatısına kadar yükseldi. Zamanla yarışın olduğu bölgede tahliyeler sürüyor.

Ukrayna'nın Herson bölgesindeki Kahovka Hidroelektrik Santrali (HES) vuruldu. Bu durum sadece Ukrayna değil, bütün dünyada endişeye sebep oldu. Ukrayna saldırıdan Rusya'yı sorumlu tuttu. Ruslar ise "Ukrayna, ilerlemimizi durdurmak için sabotaj düzenledi" dedi.

YERLEŞİM YERLERİ BOŞALTILDI

Top atışlarıyla isabet alan Kahovka Barajı'nın yıkılmasının ardından başlayan panik sürüyor. Baraj sularının etkilediği Herson'da son durum bölge sakinlerince kaydedildi.

Ukrayna'da bu defa bombadan değil, sudan kaçıyorlar

EVLER SUYA GÖMÜLDÜ

Sosyal medyadan paylaşılan kayıtlarda, Rusların geçici olarak ilhak ettiği Oleşki kasabasında su seviyesinin her geçen saat yükseldiği, evlerin neredeyse tamamen su altında kaldığı görüldü. Başka bir kullanıcı, Oleşka yakınlarında Kırım'a giden kara yolunun tamamen su altında kaldığına ilişkin video paylaştı.

BÖLGEDEN KAÇIŞ SÜRÜYOR

Herson'un hem Rusya hem Ukrayna kontrolündeki yerlerde tahliye işlemleri yoğunlaştı. Gönüllülerin botlarla tahliyeye destek verdiği bölgede sakinler hayvanlarını da kurtarmaya çalıştı. Ukraynalı yetkililere göre barajın suyu 24 saat boyunca yerleşim yerlerine doğru etkili şekilde akmaya devam edecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...