Ukrayna yabancı gönüllüler için 'lejyon birliği' kuruyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ukrayna yabancı gönüllüler için 'lejyon birliği' kuruyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'da Rusya'nın saldırılarına karşı savaşmak isteyen yabancı gönüllüler için 'lejyon' yani askeri birim kuruluyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal sonrası Ukrayna tüm gücünü kullanarak hem Ukrayna halkı ile hem de askerler ile Rus ordusuna karşı savaşmaya devam ederken Ukraynalılar dışında katılmak isteyenlerde olmuştu.

Ukrayna Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, Rusya'nın saldırısının sadece ülkenin işgali değil Avrupa'ya ve dünya hukuk düzenine karşı bir savaşın başlangıcı olduğu söylendi.

Açıklamada, Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin tüm dünya vatandaşlarına ve Ukrayna'nın dostlarına seslenerek, Ukrayna'yı ve Avrupa'yı Rus saldırısına karşı savunmaya çağırdığı kaydedildi.

Ukrayna yabancı gönüllüler için 'lejyon birliği' kuruyorUkrayna, savaşta kendilerine yardım etmek isteyen gönüllüler için askeri birlik kuracağını açıkladı.

'UKRAYNA'NIN BÖLGESEL SAVUNMASI İÇİN'

Yabancıların Ukrayna ordusunda 2016'tan beri gönüllü olarak savaşabilmesinin mümkün olduğu vurgulanan açıklamada, "Ukrayna'nın Bölgesel Savunması için Uluslararası Lejyon" isminde yabancılardan oluşan bir alt birlik oluşturulduğu belirtildi.

Konuya ilişkin gönüllü olarak Ukrayna'ya katılmak isteyen ilgililerin ülkelerindeki Ukrayna büyükelçiliklerinin savunma ataşelerine başvurmaları gerektiği belirtildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...