Ukrayna ve Çin görüşmesi Rusya'dan yankılandı! Kremlin'den dikkat çeken "barış" çıkışı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna ve Çin görüşmesi Rusya'dan yankılandı! Kremlin'den dikkat çeken "barış" çıkışı

DÜNYA Haberleri

Ukrayna-Rusya savaşı devam ederken, dünyada diplomatik temaslar da sürüyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Çinli mevkidaşı Şi Cinping ile telefon görüşmesi yaptı. Hemen ardından Kremlin konuyla ilgili sessizliğini bozdu ve dikkat çekici duyurular ardı ardına geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, savaşın başlamasından bu yana ilk kez Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile telefonda görüştü.

Görüşme talebinin Ukrayna’dan geldiği, iki liderin Çin-Ukrayna ilişkilerinin yanı sıra Ukrayna krizini ele aldığı bildirildi.

Ukrayna ve Çin görüşmesi Rusya'dan yankılandı! Kremlin'den dikkat çeken

ÇİN, UKRAYNA’YA ÖZEL TEMSİLCİ ATAYACAK

Çin Devlet Başkanı Şi, Çin-Ukrayna ilişkilerinin siyasi temelini egemenlik ve toprak bütünlüğüne karşılıklı saygı gösterilmesinin oluşturduğuna işaret ederek, "uluslararası durum ne yönde değişirse değişsin Çin’in Ukrayna ile iş birliğini ilerletmeyi istediğini" söyledi.

Zelenski ise ülkesinin Çin ile ilişkilerini derinleştirmeyi istediğine işaret ederek, “Dünyada barış ve istikrarı korumak için Çin ile birlikte çalışmayı istiyoruz” dedi.

Ülkesinin barış görüşmelerinin ilerletilmesi, ateşkes sağlanması ve en kısa sürede barışın sağlanması için çalışmayı sürdüreceğine dikkat çeken Şi, Pekin yönetiminin siyasi çözüm konusunda tüm taraflarla iletişim kurulması için Ukrayna’ya "özel temsilci" göndereceğini söyledi.

Ukrayna ve Çin görüşmesi Rusya'dan yankılandı! Kremlin'den dikkat çeken

KREMLİN’DEN DİKKAT ÇEKİCİ AÇIKLAMA

Kremlin, Şi ile Zelenski arasında gerçekleşen telefon görüşmesinden hemen sonra konu hakkındaki sessizliğini bozdu.

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, "Ukrayna'daki ihtilafın sona ermesini ve Rusya'nın belirlediği tüm hedeflere ulaşmasını hızlandırabilecek her şeyi memnuniyetle karşılamaya hazırız" dedi.

Peskov, Rusya ve Çin'in Ukrayna'yı 1991'deki sınırlarına geri getirme konusunu Çinli liderin Moskova'ya yaptığı son ziyarette görüşüp görüşmediği sorusuna şu cevabı verdi:

"Bu konuda bir tartışma olmadı."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...