Ukrayna Savunma Bakanı: Rusya sivillere karşı savaşıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna Savunma Bakanı: Rusya sivillere karşı savaşıyor

DÜNYA Haberleri

ABD merkezli CNN kanalına değerlendirmelerde bulunan Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov, Rusya'yı bir terörist devlet olarak tanımladı. Reznikov, Rusya'nın Odessa'daki saldırılarına dikkat çekerek, ''Rusya sivillere karşı savaşıyor'' dedi.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Rusya ile devam eden savaşla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ABD merkezli CNN kanalına değerlendirmelerde bulunan Reznikov, Rusya’nın Tahıl Koridoru anlaşmasından çekilmesinden sonra saldırıların artırdığına dikkat çekerek Rusya’yı ‘’terörist bir devlet’’ olarak tanımladı.

Ukrayna ordusunun Rusya işgali altındaki Kırım’a ve anakara ile Kırım’ı birbirine bağlayan Kerç köprüsünü hedef almasına da değinen Bakan, saldırılara devam edeceklerini belirterek, ‘’Vurduğumuz yerlerin hepsi bizim için resmi hedeflerdir çünkü bu onların bize karşı savaşma kapasitelerini düşürerek Ukraynalıların hayatlarını kurtarıyor’’ dedi.

Bakan, kendisine yöneltilen ‘’Kerç köprüsünü tamamen işlevsiz hale getirmek mi istiyorsunuz’’ sorusuna cevap olarak şunları söyledi: ‘’Düşmanın ikmal yollarına saldırmak oldukça bilinen bir taktiktir. Bu yolla düşmanın daha fazla mühimmat, yakıt ve iaşe getirmesini engelliyorsunuz. İşte bu sebeple bu taktiği onlara karşı kullanıyoruz.’’ 

Reznikov, Rusya’nın Odessa limanına yönelik saldırılarına da tepki göstererek ‘’Rusya, sivillere karşı savaşıyor’’ ifadesini kullandı.

Rusya’nın Odessa limanına saldırmasına Rus donanmasının Karadeniz’deki gemilerine saldırarak karşılık vermeyi düşünüyor musunuz sorusuna, ‘’Yapacak kapasitemiz var. Bizim, Moskva savaş gemisinden de hatırlayacağınız gibi silahlarımız var. Eğer Karadeniz’de tehdit edilirsek, karşılık veririz’’ dedi.

UKRAYNA KARŞI SALDIRISI

Savunma Bakanı, Ukrayna ordusunun Rusya’ya yönelik karşı taarruzun plana göre gittiğini belirterek, bazı noktalarda ise planın biraz gerisinde kalındığını itiraf etti.

Reznikov, taarruzun istenen hızda gitmemesinin nedeni olarak ‘’Rusların aksine Ukrayna askerlerinin hayatlarını düşünüyoruz. Ruslar, askerlerini yem olarak kullanıyorlar’’ dedi.

Ukrayna pilotlarının F-16 eğitimine ağustos ayında başlayacağını ifade ederek, Kiev’in söz konusu uçaklara sahip olması halinde karşı taarruzda kesinlikle daha iyi bir ilerleme kaydedeceklerini ifade etti.

SAVAŞI KAZANACAĞIZ

Reznikov, savaşı kesinlikle kazanacaklarını ifade ederek, savaşı kazandıktan sonra NATO’nun doğudaki bir üyesi olacaklarını ifade etti.

Ayrıca, savaşı kazanmadan NATO üyesi olmayacaklarının farkında olduklarını da ekledi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: CNN

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...