Ukrayna, Rus savaş gemisinin vurulduğunu açıkladı: Putin rejimi için ''ciddi bir tokat''

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna, Rus savaş gemisinin vurulduğunu açıkladı:  Putin rejimi için ''ciddi bir tokat''

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Sözcüsü (SBU) Andrey Yusov, Rusya'nın Novorossiysk deniz üssüne yönelik saldırıları değerlendirdi. Yusov, insansız deniz aracıyla (İDA) vurulan savaş gemisinin Rus donanması için büyük bir kayıp olduğunu ifade etti.

Ukrayna güçleri tarafından Rusya'nın Novorossiysk Askeri Deniz Üssü’ne yönelik insansız deniz aracı (İDA) saldırısı sonucu bir savaş gemisinin hasar almasını değerlendiren Yusov, saldırının Putin rejimi için ''ciddi bir tokat'' olduğunu belirtti.

Büyük bir çıkarma gemisi kaybının Rus filosunu zayıflattığını belirten Yusov, “Güvenlik açısından bu, işgalcilerin filosu ve daha sonraki çıkarma operasyonlarının planlanması için büyük bir kayıp. Bu gemilerin kullanımı sorunlu hale geliyor ve bu işgalcilerin hesaba katacağı ciddi bir faktör.” diye konuştu.

Ukrayna basını, Rusya’nın Novorossiysk Askeri Deniz Üssü’ne insansız deniz aracı saldırısının Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ve Deniz Kuvvetleri işbirliğinde yapıldığını duyurmuştu.

SBU’dan bir kaynak basına yaptığı açıklamada, “Saldırı sonucunda Olenegorskiy Gornyak gemisi ciddi hasar gördü ve henüz muharebe görevlerini yerine getiremiyor. Dolayısıyla Rusların saldırının püskürtüldüğüne ilişkin tüm açıklamaları gerçeği yansıtmıyor.” ifadesini kullanılmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı ise açıklamasında, Novorossiysk Askeri Deniz Üssü’ne Ukrayna’nın 2 insansız deniz aracıyla yaptığı saldırı girişiminin engellendiğini belirterek, “Saldırının püskürtülmesi esnasında insansız deniz araçları görsel olarak tespit edildi ve deniz üssünü dış baskınlardan koruyan Rus gemilerinin silahlarından açılan ateşle yok edildi.” ifadelerine yer verilmişti.

RUSYA: BİNLERCE UKRAYNA ASKERİ ÖLDÜ

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna ordusunun, haziran ve temmuzdaki karşı saldırılarında, 43 binden fazla askerini kaybettiğini öne sürdü.

Ukrayna’nın karşı saldırılarındaki kayıplarına ilişkin bilgi veren Konaşenkov, “Kiev rejimi tarafından adlandırılan karşı saldırının başlangıcından bu yana haziran ve temmuz aylarındaki çatışmalar sırasında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin kayıpları, şimdiden 43 binden fazla askere ulaştı.” dedi. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...