Ukrayna, Rus Filo'suna saldırının bilançosunu açıkladı! 9 ölü, 16 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ukrayna, Rus Filo'suna saldırının bilançosunu açıkladı! 9 ölü, 16 yaralı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ukrayna, Rusya'nın Karadeniz Filo'suna yönelik düzenlediği saldırı sonrasında kayıplara ilişkin açıklamada bulundu. GUR Başkanı Budanov, saldırıda aralarında üst düzey rütbelilerin de olduğu 9 kişi hayatını kaybetti, 16 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Ukrayna ile Rusya arasında binlerce insanın hayatını kaybettiği savaş devam ediyor. Ukrayna birlikleri, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için “karşı saldırı” başlatırken, şu ana kadar sınırlı ilerleme sağlamasına rağmen gerçekleştirdikleri saldırılarla düşman güçlerin üzerinde psikolojik üstünlük sağladı.

Rusya’nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım’a yönelik saldırılara ağırlık veren Ukrayna ordusu, dün kritik öneme sahip bir noktayı seyir füzeleriyle vurmayı başardı. Ukrayna, Sivastopol şehrinde bulunan Karadeniz Filo’su karargâh binasını İngiltere-Fransa yapımı Scalp-Storm Shadow füzeleriyle vurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Filo’ya yönelik saldırıyı doğrularken, 5 seyir füzesinin de hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü duyurdu. Bakanlık, saldırıda sadece bir kişinin hayatını kaybettiğini bildirirken, Ukrayna tarafından oldukça dikkat çekici bir açıklama geldi.

Ukrayna, Rus Filo'suna saldırının bilançosunu açıkladı! 9 ölü, 16 yaralı

9 ÖLÜ, 16 YARALI

Ukrayna Merkezi İstihbarat Direktörlüğü (GUR) Başkanı Kyrylo Budanov, Kırım’ın en büyük kenti olan Sivastopol’daki saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiğini, aralarında iki generalin de bulunduğu 16 kişinin yaralandığını açıkladı. Budanov, saldırıda yaralanan General Alexander Romanchuk’un durumunun ağır olduğunu, Korgeneral Oleg Tsekov’un ise bilincinin kapalı olduğunu bildirdi.

Karadeniz Filo’suna yönelik saldırının zamanlamasına dikkat çeken kıdemli Rusya uzmanlarından Rob Lee, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, üst düzey isimlerin toplantı yaptıkları esnada füzelere hedef olduğunu ifade etti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...