Ukrayna: Rus askerleri Ukrayna ordusuna ait bazı araçları ele geçirdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ukrayna: Rus askerleri Ukrayna ordusuna ait bazı araçları ele geçirdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Rus askerlerinin Ukrayna ordusuna ait bazı araçları ele geçirdiğini ve Kiev’e doğru hareket ettiğini duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken Ukrayna Savunma Bakan yardımcısından bir açıklama geldi. Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Rus askeri birliklerinin Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait 2 aracı ele geçirdiğini ve askerlerin Ukrayna formasını giyerek Obolon Mahallesi'nden Kiev merkezine doğru ilerlediğini bildirdi.

'MUTLAKA ETKİSİZ HALE GETİRİLECEK'

Yardımcı Bakan Malyar, "Onların arkasından Rus askeri kamyonlarının olduğu bir konvoy ilerliyor. Onlar mutlaka etkisiz hale getirilecektir.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna: Rus askerleri Ukrayna ordusuna ait bazı araçları ele geçirdi

'SAVUNMA SİSTEMLERİ KİEV'İ KORUYOR'

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada da Ukrayna ordusunun hava kuvvetlerinin Kiev’in gökyüzünü koruduğu söylenerek sabah saat 04.00’ten sonra Ukrayna hava savunma sisteminin başkent üzerine yapılan roket saldırılarını engellediği vurgulanmıştı.

Kiev’de ve Lviv şehrinde sabahın erken saatlerinden itibaren siren sesleri ve art arda patlama sesleri duyulmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...