Ukrayna: Pskov hava üssüne yönelik saldırılar Rusya topraklarından yapıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ukrayna: Pskov hava üssüne yönelik saldırılar Rusya topraklarından yapıldı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ukrayna, ilk defa Rusya topraklarına düzenlenen insansız hava aracı saldırılarının sorumluluğunu üstlendi. Ukraynalı istihbarat yetkilisi, "Pskov'daki Kresty hava üssüne saldırmak için kullanılan dronlar Rusya içinden fırlatıldı" dedi.

Avrupa kıtasında ikinci dünya savaşından bu yana yaşanan en kanlı çatışmalara sahne olan Ukrayna-Rusya savaşında son günlerde önemli gelişmeler yaşanıyor. Kiev, Rusya’nın işgali altındaki topraklarını kurtarmak amacıyla karşı taarruz başlatırken aynı zamanda Rus topraklarına da saldırılarını artırdı.

Ukrayna, Rusya’nın kuzeybatısında bulunan Pskov hava üssüne düzenlenen insansız hava aracı saldırısının Rus topraklarından yapıldığını duyurdu. Ukrayna askeri istihbarat başkanı sosyal medya uygulaması Telegram'da yaptığı paylaşımda, "Pskov'daki Kresty hava üssüne saldırmak için kullanılan dronlar Rusya içinden fırlatıldı" dedi.

Bu açıklamayla Ukraynalı yetkililer, 2022 yılında başlayan savaşta ilk defa Rusya topraklarına yönelik bir saldırıyı doğrudan kabul ettiler. Ukrayna, Haziran ayından bu yana özellikle başkent Moskova’ya yönelik İHA saldırılarını artırmıştı.

Diğer yandan Rus yetkililer, hava savunma sistemlerinin ülkenin batı bölgelerinden üçüne doğru ilerleyen insansız hava araçlarını engellediğini kaydetti. Bölge valileri savunma sistemlerinin Kursk, Belgorod ve Moskova bölgelerinde üç insansız hava aracını durdurduğunu söyledi.

Rus yetkililere göre, saldırı nedeniyle Moskova havaalanlarında uçuşlar kısa süreliğine durduruldu ancak büyük bir hasar ya da yaralanma bildirilmedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...