Ukrayna ordusunda yolsuzluk skandalı! Savunma Bakanı'nın yardımcıları görevden alındı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ukrayna ordusunda yolsuzluk skandalı! Savunma Bakanı'nın yardımcıları görevden alındı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ukrayna'da piyasa fiyatlarının üç katı bedel ödenerek alındığı ortaya çıkan askeri montlarla ilgili soruşturma devam ediyor. Yolsuzluk iddiaları sonrasında istifa eden Savunma Bakanı Reznikov'un 6 yardımcısı da görevden alındı. Montların Türkiye'deki bir toptancıdan alındığı bildirilmişti.

Ukrayna, Rus işgaline karşı önemli başarılar elde ederken, yolsuzlukla da mücadeleye devam ediyor. Ukrayna ordusundaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle 2 hafta önce görevden alınan Savunma Bakanı Oleksii Reznikov’dan sonra 6 yardımcısının da Bakanlıkla ilişiğinin kesildiği bildirildi.

Bakanlar Kurulu’nun daimî temsilcisi olarak görev yapan Taras Melnychuk, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Reznikov’un 6 yardımcısı ile Savunma Bakanlığı Devlet Sekreteri’nin görevden alındığını ifade etti. Melnychuk, Savunma Bakan Yardımcıları Volodimir Gavrilov, Rostislav Zamlinskiy, Anna Malyar, Denis Şarapov, Andrey Şevçenko, Vitaliy Deynega’nın yanı sıra Savunma Bakanlığı Devlet Sekreteri Konstantin Vaşçenko’nun görevden alındığını aktardı.

TÜRKİYE'DEN ALINAN MONTLAR BAŞINI YAKTI!

Melychuk, görevden alınmayla ilgili herhangi bir değerlendirmede bulunmazken, hükümetin ordunun ihtiyaçlarının alınması sürecinde yolsuzluk yapıldığı iddialarını araştırdığı biliniyor. Savunma Bakanı Reznikov, söz konusu soruşturma sonrasında Türkiye’den piyasadaki fiyatın üç katı verilerek askeri mont alındığının ortaya çıkmasından sonra istifa etmişti. Montların tanesinin 86 dolara satın alındığı belirtilirken, Türkiye’de ise bu fiyatının 68 dolar, 55 dolar ve 39 dolar gibi farklı fiyatlara satıldığı da duyuruldu. Türkiye’deki şirketin hazırladığı faturada montların 29 dolara satıldığı belirtilirken, Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın sunduğu faturada ise 86 dolar ödendiği belirtildi.

Ukrayna ordusunda yolsuzluk skandalı! Savunma Bakanı'nın yardımcıları görevden alındı

TATAR TÜRKÜ SAVUNMA BAKANI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Reznikov’un istifasından sonra Savunma Bakanlığı için Kırım Türkü Rüstem Umerov’u aday göstermişti. Ukrayna Parlamentosu da öneriyi kabul ederek Umerov’u Savunma Bakanı olarak atamıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR!

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...