Ukrayna NATO üyeliğinden vazgeçmeye hazır! Zelenski Rusya’ya 3 şartını sundu

Düzenleyen:
Ukrayna NATO üyeliğinden vazgeçmeye hazır! Zelenski Rusya’ya 3 şartını sundu

DÜNYA Haberleri

Rusya-Ukrayna savaşının 28’inci gününde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’den çok önemli bir açıklama geldi. Zelenski, Rus ordusunun geri çekildiği, ateşkes sağlandığı ve ülkesinin güvenliğinin garanti edildiği taktirde Ukrayna’nın NATO üyeliği talebinden vazgeçeceğini belirtti.

Ukrayna-Rusya savaşı yaklaşık 1 aydır devam ediyor. Bölgeden sıcak çatışma sesleri gelirken, milyonlarca sivil bu savaştan etkilenmiş durumda. Bugün ise Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Televizyonda yayımlanan röportajında Zelenski, NATO'nun daha fazla genişlemesini istemeyen Rusya için bir uzlaşma yolu olduğunu açıkladı.

“NATO’DAN VAZGEÇMEYE HAZIRIZ” 

Zelenski verdiği röportajda, Rus askerlerinin geri çekilmesi, ateşkes sağlanması ve Ukrayna'nın güvenliğinin garanti edilmesi koşuluyla ülkesinin NATO üyeliğinden vazgeçmeye hazır olduğunu söyledi.

Ukrayna NATO üyeliğinden vazgeçmeye hazır! Zelenski Rusya’ya 3 şartını sundu

PUTİN’LE GÖRÜŞME ÇAĞRISI 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile doğrudan görüşme çağrısını yineleyen Zelenski, Putin ile görüşmedikçe Rusya'nın savaşa son vermek isteyip istemediğini anlamanın imkansız olduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...