Ukrayna, Moskova'ya İHA'larla saldırdı!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ukrayna, Moskova'ya İHA'larla saldırdı!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın insansız hava araçlarıyla Moskova'ya yönelik saldırılarının engellendiğini duyurdu. Bakanlık, İHA’ların Kaluga, Moskova ve Tver bölgelerinde imha edildiği açıklandı.

Ukrayna, Rusya topraklarına saldırılarına devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Kiev'in gece ve sabah saatlerinde Rusya topraklarındaki tesislere uçak tipi İHA'larla saldırı girişiminin engellendiği belirtildi.

Saat 03.00 sularında hava savunma sistemi tarafından bir İHA'nın Kaluga bölgesinde imha edildiği aktarılan açıklamada, bir İHA'nın da Moskova bölgesinin İstrinskiy ilçesi semalarında yok edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Ukrayna'ya ait başka bir İHA'nın Tver bölgesinde düşürüldüğü ifade edildi.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, söz konusu bölgelerde düşürülen İHA'ların Moskova'ya saldırı gerçekleştirmeyi amaçladığını belirtti.

İlk belirlemelere göre Moskova bölgesinin İstrinskiy ilçesinde İHA parçalarının düşmesi sonucu bir konut dışı tesisin hasar gördüğünü kaydeden Sobyanin, Tver ve Kaluga bölgelerinde can kaybı ve hasar meydana gelmediğini bildirdi.

UKRAYNA SALDIRILARINI YOĞUNLAŞTIRDI

Ukrayna güçleri, Haziran ayından bu yana Rusya'ya yönelik İHA ve füze saldırılarını yoğunlaştırdı. Saldırılarda özellikle başkent Moskova hedef alınırken, İHA'ların Rus hava savunma sistemini (HSS) aşması tartışmalara neden oluyor. Rusya, Ukrayna savaşından önce dünyadaki en gelişmiş HSS'lere sahip olmakla övünüyordu. Ancak, Kiev'in saldırıları bunun doğru olmadığını kanıtladı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...