Ukrayna: Mariupol'de 2 bin 500 sivil hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ukrayna: Mariupol'de 2 bin 500 sivil hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna, Rus birliklerinin Mariupol'de düzenlediği saldırılar sonucu 2 bin 500 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın 19. gününde Rus ordusunun saldırıları sürmeye devam ederken savaşta binlerce Ukraynalı sivil hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Mariupol'de bir çocuk hastanesini vurmasının ardından onlarca sivil ölmüş ve birçok kişi yaralanmıştı. Hatta vurulan hastaneden sedye ile tahliye edilen hamile kadın savaşın simgesi haline gelmiş ve doğum yaptıktan sonra önce bebeği ardındanda kendisi hayatını kaybetmişti. 

Ukrayna kayıplar vermeye devam ederken Mariupol'de ki sivil kayıpların sayısını açıkladı. Bölgede toplam sivil kaybın 2500 olduğu belirtildi.

UKRAYNA ORDUSU SALDIRILARI ENGELLİYOR

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başdanışmanı Oleksiy Arestoviç, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Mariupol'da gerginliğin sürdüğünü, Ukrayna ordusunun Rusların saldırılarını engellediğini söyledi.

'RUSLAR ŞEHRİ YERYÜZÜNDEN SİLMEK İSTİYOR'

Şehri ele geçiremeyen Rus güçlerinin sivil yapıları hedef aldığını vurgulayan Arestoviç, "Ruslar şehri yeryüzünden silmek istiyor. Yerel yöneticilerin resmi rakamlarına göre 2 bin 500'den fazla sivil hayatını kaybetti" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...