Ukrayna lideri Zelenskiy: Normal hayata dönüyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna lideri Zelenskiy: Normal hayata dönüyoruz

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Vladamir Zelenskiy, bütün dünyanın Rusya'ya artık sert bir tepki vermesi gerektiğini söyledi. Ülkesinin artık normal hayata döndüğünü dile getiren Zelenskiy, Rusya'nın sadece kendileri için değil, her ülke için büyük bir tehdit olduğunu savundu.

Ukrayna-Rusya savaşının 242. günü geride kaldı. Bölgede şiddetli çatışmalar devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Vladamir Zelenskiy, savaşın seyrine dair bilgi verdi. 

Rusya'nın Ukrayna'daki insanları yok etmeye çalıştığını vurgulayan Zelenskiy "Rusya'nın ölüm ve yıkım getirdiği her yerde normal hayata dönüyoruz. Bu tam olarak Ukraynalıları ilgilendiriyor. Ukrayna'nın olduğu yerde hayat asla durmaz. Ama Rusya nereye giderse gitsin, arkasında toplu mezarlar, işkence kampları, yıkılan şehirleri ve köyleri, mayınlı arazileri, yıkılan altyapıları ve doğal afetleri bırakıyor" dedi.

"RUSYA'YA KİMSE İNANMIYOR"

Zelenskiy, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun bugün bazı ülkelerin savunma bakanlarıyla telefon görüşmeleri yaptığını ve nükleer tehdit konusunu ele aldığını belirtti. Kimsenin bugün Rusya'ya inanmadığını dile getiren Zelenskiy "Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki radyasyon felaketi ile ilgili şantaj yapan Rusya'ydı. Bu, Rus füzelerinin özellikle Ukrayna nükleer tesisleri üzerindeki yörüngesidir" ifadesini kullandı.

"DÜNYA ARTIK SERT BİR TEPKİ VERMELİ"

Zelenskiy, Rus güçlerini, kontrol ettikleri Herson bölgesindeki Kakhova Barajına mayın döşemekle ve Ukrayna'da yasak silahları kullanmakla suçlayarak "Artık dünyanın Rusya'ya mümkün olduğunca sert tepki vermesi gerektiğine inanıyorum" değerlendirmesini yaptı.

"BİZİ DESTEKLERSENİZ, RUS TEHDİDİ ÇABUK BİTER"

Putin'in bugün sadece Ukrayna'ya değil, bütün dünyaya nükleer şantajı yapmaya devam ettiğini belirten Zelenekiy "Dünya ülkeleri yaptırım gibi çeşitli yollarla tepki vermeli. Çünkü bizi ne kadar güçlü desteklerlerse, bu savaş ve muhtemel Rus tehditleri o kadar erken sona erecek" yorumunda bulundu.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...