Ukrayna Hollanda’dan yardım istedi: 200 uçaksavar füzesi yola çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ukrayna Hollanda’dan yardım istedi: 200 uçaksavar füzesi yola çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Hollanda’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Ukrayna’nın ek askeri malzeme desteği talebi karşısında Ukrayna'ya 200 Stinger uçaksavar füzesi gönderileceği belirtildi.

Hollanda Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarınca yapılan ortak yazılı açıklamada Ukrayna’nın ek askeri malzeme desteği talebinde bulunduğu bildirildi. Açıklamada Ukrayna’ya en kısa sürede 200 Stinger uçaksavar füzesinin tedarik edileceğini açıkladı.  Silah, radar ve miğfer gibi farklı askeri malzemelerin bir kısmının bugün sevk edildiği kaydedilen açıklamada, diğerlerinin de en kısa sürede nakledileceği bilgisi paylaşıldı.

HOLLANDA'DAN ASKERİ MALZEME DESTEĞİ

Ukrayna'da güvenliğin tahmin edilemez durumda olduğu ve ülkenin batısındaki Lviv'de de güvenlik durumunun kötüleştiği gerekçesiyle daha önce Kiev'den Lviv'deki Hollanda destek merkezine taşınan büyükelçilik görevlilerinin Polonya'ya geçecekleri bildirildi. Hollanda hükümeti, 18 Şubat'ta Ukrayna'ya radar ve miğfer gibi farklı askeri malzeme yardımında bulunacağını açıklamıştı.

ÇEK CUMHURİYETİ'NDEN DE BENZER ADIM

Hollanda'nın askeri yardımına paralel olarak Çek Cumhuriyeti'nden de benzer bir adım geldi. Prag hükümeti Ukrayna'ya 8.6 milyon dolar değerinde silah ve mühimmat yardımına onay verdi.  Çek Savunma Bakanlığı Twitter'dan yaptığı açıklamada yardımların devam edeceğini belirtti. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...