Ukrayna halkı işgal sonrası ülkeden akın akın kaçıyor

Düzenleyen:
Ukrayna halkı işgal sonrası ülkeden akın akın kaçıyor

DÜNYA Haberleri

Rusya bu sabah saatlerinde Ukrayna'yı işgale resmen başladı. Hem havadan hem karadan ülkeye giren Rus birlikleri; başta Odessa, Kiev ve Harkov olmak üzere pek çok şehri bombardımana tuttu. Patlama seslerinin yükseldiği başkent Kiev'de kaçış başladı. Ülkeyi terk etmek isteyenlerin oluşturduğu araç kuyruğunun ucu bucağı görünmezken, benzer manzara benzin istasyonlarında görüldü.

Ukrayna'nın doğusundaki 2 ayrılıkçı bölgenin bağımsızlığını tanıyan Rusya, işgale de resmen başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren saldırılara başlayan Rus askeri birlikleri başkent Kiev de dahil olmak üzere birçok şehri bombalamaya başladı. 

Ukrayna güçleri ve Rus askerleri arasındaki çatışmalar sürerken, siren seslerinin yükseldiği Kiev'de halk şehri terk etmeye başladı. Halkın bir kısmı bankamatik önlerinde, bir kısmı marketlerde, bir kısmı da benzin istasyonlarında kuyruk oluşturdu.

Ayrıca valizini hazırlayan birçok Ukraynalının da metro istasyonlarına akın ederek savaştan kaçmaya çalıştığı görüldü. Ayrıca esnaf dükkanları kapatırken, halkın bazı bölümünün de sığınaklara indiği görüldü

BENZİN İSTASYONUNDA ARAÇ KUYRUĞU

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından akaryakıt istasyonlarında ve marketlerde kilometrelerce kuyruk oluştu.

Rusya sabaha karşı Ukrayna’ya operasyon emri vermesinin ardından şehirlerdeki kritik askeri noktaları ve havaalanlarını vurmaya başladı. Savaş sirenleriyle uyanan halk ise panik halinde market ve akaryakıt istasyonlarına akın etti. Özellikle ülkenin başkenti Kiev’de market ve akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...