Ukrayna'da Elon Musk sevgisi nefrete dönüştü: Milyarderin fotoğrafını kaldırdılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk Ukrayna'ya Starlink terminalleri bağışlamıştı

DÜNYA Haberleri

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşı sonlandırmak için önerdiği barış maddeleriyle tepki çeken Elon Musk, Ukrayna tarafından tepki görmeye devam ediyor. Odessa’daki bir reklam panosundan Musk’ın fotoğrafının kaldırıldığı anların görüntüsü sosyal medyada paylaşıldı.

Ukrayna'nın güneyindeki Odessa kenti, Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su Elon Musk'ın fotoğrafını bir reklam panosuna asmıştı. Ancak Elon Musk’ın geçtiğimiz hafta yaptığı bir Twitter anketi Ukrayna tarafından büyük tepki çekmişti. Musk, söz konusu anketi ‘Rusya - Ukrayna barış önerileri’ adıyla yayınladı. Musk’ın sunduğu maddeler arasında ise Kırım’ın Rusya’ya verilmesinin yanı sıra ilhak edilen bölgelerde yeniden bir referandum yapılması ve eğer referandumda Rusya’nın lehine oy çıkarsa Ukrayna’nın bu bölgeleri Rusya kontrolüne vermesi bulunuyordu.

Musk, barış önerilerini Twitter’da başlattığı bir anketle takipçilerine sordu. Ankete oy verenlerin yüzde 59’undan fazlası Musk’ın bu barış önerilerine katılmadıklarını belirtti. Anket büyük tepki çekerken, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de Musk’a tepki gösterenler arasındaydı. Zelenskiy de Twitter’da yaptığı bir anketle takipçilerine, “Ukrayna’yı destekleyen mi yoksa Rusya’yı destekleyen Elon Musk’ı mı daha çok seviyorsunuz?” şeklinde bir soru yöneltti.

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşın başlarında Elon Musk, SpaceX uzay şirketinin geliştirdiği Starlink internet uydularını Ukrayna’da aktif hale getirmişti. Böylece bombardıman nedeniyle kesilen internet bağlantısının yerine Ukrayna’da uydu bazlı internet devreye girmiş, milyonlarca kişi bu internetten faydalanmıştı.

MUSK’IN FOTOĞRAFININ ÜZERİNİ KAPATTILAR

Odessa şehir yönetimine bağlı bir Telegram kanalının paylaştığı video sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından izlendi ve paylaşıldı. Videoda, bir görevlinin reklam panosundaki ünlülerin fotoğrafları arasından sadece Elon Musk’ın portresini kapattığı görülüyor. Videoyu paylaşan Telegram kanalı, “Reklam departmanı, Ukrayna'yı desteklediği için teşekkürlerimizi sunduğumuz reklam panolarından Elon Musk'ın fotoğrafını kaldırıyor” ifadesini kullandı.

Ukrayna'da Elon Musk sevgisi nefrete dönüştü: Milyarderin fotoğrafını kaldırdılar

Söz konusu reklam panosundaki ünlülerin, Ukrayna’yı destekleyen ünlülerin yüzleri olduğu anlaşıldı. Reklam panosunda, ‘Ukrayna’ya Desteği İçin Teşekkürler’ yazıyor. Musk’ın fotoğrafı da şimdiye kadar bu reklam panosunda yer alıyordu, çünkü savaş sırasında insanların internete bağlanıp seslerini duyurabilmesi için Ukrayna'ya Starlink terminalleri bağışlamıştı. Ancak Musk’ın Putin ile görüştüğü yönündeki son iddialar, tartışmalı Ukrayna barış önerisi ve Ukraynalı komutanların Starlink internet terminallerinin çalışmadığı yönündeki ifadeleri Ukrayna’da Musk sevgisini tersine çevirdi.

Reklam panosunda yer alan diğer ünlü isimlere gelecek olursak, İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch, Ukraynalı mülteci bir aileye evinin kapılarını açtığı için panoda yer alıyor. Bir diğer İngiliz oyuncu Emilia Clarke, Ukrayna’ya destekleri ve bağış toplama kampanyaları nedeniyle reklam panosuna portresi asıldı. Amerikan oyuncu Leonardo DiCaprio da ülkeye desteğini gösterdi ve savaşın başlarında 10 milyon dolar bağışladığı iddia edilmiş ancak daha sonra bu iddianın yalan olduğu ortaya çıkmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...