Ukrayna direnebilecek mi? Ruslar Bahmut'ta cephe hattı mevzilerini topa tutuyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna direnebilecek mi? Ruslar Bahmut'ta cephe hattı mevzilerini topa tutuyor

DÜNYA Haberleri

Rus kuvvetleri topçu ve çok sayıda roketatar kullanarak Ukrayna'nın doğusundaki Bahmut kentine 300'den fazla saldırı gerçekleştirdi. Ukrayna birliklerinin bir karşı saldırı olasılığı karşısında Wagner güçleri, Ukrayna askerlerinin tahkimat olarak kullanmasını önlemek için Bahmut'taki binaları yerle bir etti.

Rus güçleri, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas sanayi bölgesini ele geçirme girişimlerinin aylardır odak noktası olan Bahmut kentini topa tuttu.

Ukrayna silahlı kuvvetleri genelkurmayı, çatışmaların Bahmut ve yakın bölgeleri sardığını belirtti.

Yapılan duyuruda, “Rus kuvvetleri kuzeybatıdaki iki köyde ilerleme sağlayamadı. Birçok bölge En az bir düzine bölge Rus ateşi altına girdi” dendi.

RUSYA, UKRAYNA’NIN DİRENCİNİ KIRMAYA ÇALIŞIYOR

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre, Rus kuvvetleri topçu ve çok sayıda roketatar kullanarak 324 kez saldırdı ve Ukrayna askerlerinin tahkimat olarak kullanmasını önlemek için Bahmut'taki binaları yerle bir etti.

Bahmut, şimdilik Rus birlikleri tarafından aranan ödül olmaya devam ediyor.

Yaklaşık dokuz ay boyunca büyük ölçüde tahrip olmuş şehre girmeye çalıştılar ve bazı merkezi bölgeleri emniyete aldılar.

Ukrayna direnebilecek mi? Ruslar Bahmut'ta cephe hattı mevzilerini topa tutuyor

UKRAYNA KARŞI BİR SALDIRI BAŞLATABİLECEK Mİ?

Rusya'nın Wagner paralı gücünün lideri, Ukrayna birliklerinin "kaçınılmaz" bir karşı saldırı öncesinde akın akın geldiğini söyledi.

Ukrayna ordusu, 70.000 kişilik bir şehri savunma sözü verdi, ancak Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski bu ay kuşatma tehlikesiyle karşı karşıya kalırlarsa çekilebileceklerini söyledi.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...