Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi'nden kritik açıklama: Uzlaşma yakın

Düzenleyen:
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi'nden kritik açıklama: Uzlaşma yakın

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rusya ve Ukrayna'nın müzakerelerde uzlaşmaya yaklaştığını açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı işgalinin 18'inci gününde kritik bir açıklama geldi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak'ın yaptığı açıklamada  Moskova ve Kiev’in müzakerelerde uzlaşmaya yaklaştığını dile getirdi. 

“HUKUKİ FORMAT ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Podolyak yaptığı açıklamada, tarafların dördüncü kez buluşacağını belirterek, “Karşılıklı hukuki formatlar belirlenir belirlenmez bir toplantı planlanacak. Görüşmelerin dördüncü turu. Yarın veya ertesi gün olabilir. Tüm sorunları ele aldık ve şu anda bunların hukuki formatları üzerinde çalışıyoruz” açıklamasında bulundu. 

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi'nden kritik açıklama: Uzlaşma yakın

 “RUS TARAFI ÇOK DAHA OLUMLU BAKIYOR” 

Öte yandan Podolyak, müzakerelerin sonucunda bir dizi askeri önlemlerin alınması konusunda uyarılarda bulunarak, “Bu tür durumların tekrar yaşanmaması için bu çıkarları bir şekilde koruyan, Ukrayna'yı zarar görmekten koruyan tekliflerimiz var. Bir kez daha şunu vurgulamak istiyorum; Rus tarafı duruma artık çok daha olumlu bakıyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...