Ukrayna Çernihiv'de petrol rafinerisi vuruldu

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
Ukrayna Çernihiv'de petrol rafinerisi vuruldu

DÜNYA Haberleri  / TRT Haber

Ukrayna Acil Durumlar Servisi, Rus güçlerinin Çernihiv bölgesinde bulunan bir petrol rafinerisini vurduğunu duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 8. gününde saldıırlarına hız kesmeden devam ediyor. Rus birliklerinin işgali nedeniyle Ukrayna'dan 8 gün giçinde yaklaşık 1 milyon insan komşu ülkelere göç etti.

Rusya'nın saldırgan tavırlarına karşılık birçok NATO ve AB üyesi yaptırım kararı aldı ve dün 7 Rus bankası SWİFT sisteminden çıkarıldı. 400'e yakın sivilin hayatını kaybettiği saldırılarda yaklaşık 1700 kişi ise yaralandı.

PETROL RAFİNERİSİ VURULDU

Rusya tüm bunlara kulak asmadan saldırılarına devam ediyor. Rus birlikleri Ukrayna'da bu kez riskli bir bölgeyi hedef aldı ve bir petrol rafinerisini vurduğu öğrenildi.

YANGIN ÇIKTI

Ukrayna Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamada, yerel saatle 08.10 sıralarında Rusya’nın petrol rafinerisini vurduğunu, çıkan yangına müdahale edildiğini bildirdi. Can kaybı ya da yaralı olup olmadığına ilişkin incelemelerin devam ettiği öğrenildi.

Rus donanmasına ait savaş ve çıkarma gemilerinin ise Kırım açıklarında bekleyişi sürüyor. Sivil halk Rus çıkarmasını engellemek için sahile barikat kurmuş. Bazı bölgeler ise mayınlanmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...