Ukrayna Büyükelçisi Bodnar paylaştığı video ile duyurdu: Rus ordusu kaçıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ukrayna Büyükelçisi Bodnar paylaştığı video ile duyurdu: Rus ordusu kaçıyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

Şubat ayından bu yana Rusya'nın işgali altında olan Ukrayna topraklarında direniş sürüyor. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda Rus ordusunun kaçtığını belirterek, 'Köy köy, şehir şehir topraklarımızı geri alıyoruz. Zafer bizim olacak!” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 8. aya girilirken Rusya ordusunun bölge bölge çekilidiği duyuruldu.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun Harkov ve Yuzhnobugsky yönünde harekatlarına devam ettiği aktarılarak, "Harkov Bölgesi ve Yuzhnobugsky yönünde Rus işgalcilerin geçici olarak ele geçirdiği yerleşim yerlerinin kurtarılmasına devam ediliyor. Askeri personelimiz güvenlik gerekçesiyle detaylı resmi bilgileri daha sonra açıklayacaktır" denildi.

'TOPRAKLARIMIZI GERİ ALIYORUZ'

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın tüm cephe hatlarında aktif karşı saldırıya geçtiğini belirterek, "Rus ordusu kaçıyor. Köy köy, şehir şehir topraklarımızı geri alıyoruz. Zafer bizim olacak!” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar paylaştığı video ile duyurdu: Rus ordusu kaçıyor

Bodnar, Türkçe olarak paylaştığı mesajı ile birlikte bir video paylaştı.

Videoda, Ukrayna askerinin cephe hatlarına ilerleyişi ve işgal edilen bölgelerde Ukraynalıların askerleri karşılamaları yer alıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...