Ukrayna Büyükelçiliği: Türkiye’yi bizi desteklemeye çağırıyoruz

Ukrayna Büyükelçiliği: Türkiye’yi bizi desteklemeye çağırıyoruz

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sabaha karşı Donbass’a düzenlediği askeri harekatla savaşı resmen başlattı. Ukrayna Büyükelçiliği Türkiye’ye çağrıda bulundu. Büyükelçilik sosyal medya hesabından “Stratejik ortağımız Türkiye’yi ve dost Türk halkını bu zor zamanda bizi desteklemeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı resmen savaşı başlatmasının ardından Ukrayna, Donbass’taki harekat sonrası yüzlerce askerin öldüğünü Luhansk’ta Melovoe ve Gorodişe köylerinin Rus askeri birlikleri tarafından ele geçirildiğini açıkladı. Ukrayna ordusu, Rusların 5 uçağı ile bir helikopterinin vurulduğunu açıklarken Moskova ise bu haberi yalanladı.

BÜYÜKELÇİLİKTEN TÜRKİYE’YE DESTEK ÇAĞRISI

Kiev'de siren sesleri çalarken halka 'Evlerinize gidin' uyarıları yapıldı. Harkov Havalimanı da uçuşlara kapatılarak tahliye edildi. Ukrayna'nın, Putin'in Donbass hamlesinin ardından "Bu bir topyekün savaş ve biz kazanacağız" açıklamasıyla birlikte Büyükelçilikten de Türkiye'ye 'destek' çağrısı yapıldı.

“DOST TÜRK HALKINI DESTEKLEMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Ukrayna Büyükelçiliğinin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi: "Rusya Federasyonu Ukrayna’ya karşı bir savaş başlattı. Barışçıl Ukrayna şehirleri bombalanıyor. Stratejik ortağımız Türkiye’yi ve dost Türk halkını bu zor zamanda bizi desteklemeye çağırıyoruz"

Ukrayna Büyükelçiliği: Türkiye’yi bizi desteklemeye çağırıyoruz

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...