Ukrayna: 11 binden fazla Rus askeri hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ukrayna: 11 binden fazla Rus askeri hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, 11 binden fazla Rus askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 11. günündeyken Rus birliklerinin saldıırları devam ediyor. Ukrayna ordusu ve Ukrayna halkı saldırıya karşı tüm gücüyle direniyor. BM'nin açıklamalarına göre Rusya'nın saldırılarında 331 Ukraynalı sivil hayatını kaybetti, 675 kişi ise yaralandı.

Ukrayna ordusuna yabancı gönüllülerinde katıldığı saldırıda Ukrayna 11 binden fazla Rus askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ukrayna, 24 Şubat'ta başlayan Rusya'nın saldırılarda verdiği kayıplara dair verileri güncelledi ve Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı.

RUSYA 10 GÜNDE BİRÇOK KAYIP VERDİ

Açıklamaya göre, 6 Mart'a kadar geçen sürede 11 binden fazla Rus askeri hayatını kaybetti, 44 uçak, 48 helikopter, 285 tank, 985 zırhlı araç, 109 topçu sistemi, 447 araç, 60 yakıt tankı ve 4 insansız hava aracı etkisiz hale getirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...