Üç ülke anlaştı, ortak savaş uçağı geliyor! Dengeler değişecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Üç ülke anlaştı, ortak savaş uçağı geliyor! Dengeler değişecek

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore'nin balistik füze programına hız vermesi ile birlikte güvenlik endişesi artan Japonya, İngiltere ve İtalya ile ortaklaşa yeni bir savaş uçağı geliştirme konusunda anlaşma sağladı. Bu anlaşma ile birlikte Japonya ilk kez yüksek savunma teknolojileri konusunda ABD dışındaki ülkelerle işbirliği yapmış olacak.

Dünya gözünü 24 Şubat'ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşına çevirmişken Asya'da gerilim artmaya devam ediyor. Kuzey Kore'nin balistik füze denemeleri hız kazandı ve lider Kim Jong-un, nihai hedeflerinin 'dünyanın en güçlü ve büyük nükleer gücü' olmak olduğunu belirtti. Kuzey Kore'de yaşanan hareketlilik sonrası Japonya'dan önemli bir adım geldi.

ÜÇ ÜLKEDEN ÖNEMLİ ORTAKLIK

Japon basınında çıkan haberlere göre; Kuzey Kore'nin balistik füze programına yeniden hız vermesi ve Çin'in denizlerde artan askeri varlığı sonrası Japonya’nın güvenlik endişesi arttı. Harekete geçen Japonya, İngiltere ve İtalya ile ortaklaşa yeni bir savaş uçağı geliştirme konusunda anlaşmaya vardı.

Projeye dair detayların önümüzdeki hafta kamuoyuna duyurulmasının planlandığı belirtilirken, söz konusu işbirliği adımının Japonya’nın yeni ulusal güvenlik stratejisini açıklaması beklenen Aralık ayının başında gelmesi dikkat çekti.

JAPONYA İÇİN BİR İLK

Japonya, İngiltere ve İtalya ile ortaklaşa bir savaş uçağı geliştirilmesi halinde yüksek savunma teknolojileri konusunda ilk kez ABD dışındaki ülkelerle işbirliği yapmış olacak. Ayrıca İngiltere'nin Asya’nın güvenlik ortamındaki rolünü daha önemli hale gelecek. (İHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...