UAEA başkanı Kazakistan'da temaslarda bulunacak

/ Kaynak: CHA
UAEA başkanı Kazakistan'da temaslarda bulunacak

DÜNYA Haberleri  / CHA

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı(UAEA) Başkanı Yukiya Amano çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kazakistan'ın başkenti Astana'ya geldi

Yukiya Amano ilk görüşmesini Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov ile gerçekleştirdi. Bakanlıkta yapılan görüşmede Kazakistan Dışişleri Bakanı İdrisov, UAEA ile işbirliğinin önemine değindi ve nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanılmasını desteklediklerini kaydetti. İdrisov ayrıca Kazakistan'ın nükleer sanayi ve barışçı nükleer teknolojilerin geliştirilmesi için planların uygulanması konusunda UAEA uzmanlarından destek aldığını belirtti. UAEA Başanı Amano ise Kazakistan ile yürütülen çalışmalardan övgü ile bahsetti. Kazakistan'ın nükleer silahsızlanma ve nükleer silahların yayılmasını önleme konusunda ortaya koyduğu tavrın takdire şayan olduğunu dile getirdi. nbsp;Amano, Kazak hükümetinin bu süreçte katılımcı ve sorumlu bir tavır üstlendiğini ifade etti. Kazakistan, son olarak İran ile 5+1 ülkeleri arasında geçtiğimiz Şubat ve Nisan aylarında Almatı'da yapılan toplantıya ev sahipliği yapmıştı.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...