Twitter çalkalanırken Elon Musk Trump için anket başlattı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter çalkalanırken Elon Musk Trump için anket başlattı

DÜNYA Haberleri

Sosyal medya devi Twitter'ı geçtiğimiz ay satın alan iş insanı Elon Musk, yeni bir anket başlatarak hesabı askıya alınan Donald Trump'ın hesabının iade edilmesi gerekip gerekmediğini takipçilerine sordu. Bu arada, Twitter'ın yüzlerce personeli Musk'ın sert ültimatomu sonrasında istifa etmeye başladı.

Twitter'ın çiçeği burnunda patronu ve CEO'su Elon Musk, yine bir anket başlatarak tartışmaları alevlendirdi. Bu defa anketin konusu ABD'nin eski başkanı Donald Trump. Geçtiğimiz yıl ABD Kongre binasına düzenlenen baskında parmağı olduğu iddiasıyla Trump'ın sosyal medya hesapları askıya alınmış ya da kalıcı olarak silinmişti. ABD'nin eski başkanı, Twitter'dan da atılmıştı. Ancak Elon Musk, Trump'ı Twitter'a geri döndürebilir. 

Sosyal medya platformu Twitter'ın sahibi Musk, Twitter hesabında yeni bir anket paylaştı. Musk, 110 milyondan fazla takipçisine

, "Eski Başkan Trump'a hesabı geri verilsin mi?" şeklinde bir soru yöneltti. Şimdiye kadar ankete 8 milyondan fazla kişi oy verdi ve yüzde 52'lik kesim Trump'a hesabının geri verilmesini isterken, yüzde 47'lik kesim 'hayır' dedi.

TRUMP 9 OCAK 2021'DEN BERİ TWİTTER'A GİREMİYOR

Twitter, 9 Ocak 2021'de Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını açıklamıştı. O tarihte şirketin güvenlik birimi, "Trump'ın hesabından paylaştığı son mesajları ve bağlamlarını yakından inceledikten ve özellikle bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra, daha çok şiddeti kışkırtma riskinden dolayı, bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık" açıklamasını yapmıştı.

Bu arada Trump, Twitter'dan atıldıktan sonra kendi sosyal medya platformunu kurdu. Truth Social isimli Twitter benzeri plaftorm, uygulama mağazalarından indirilebiliyor. 21 Şubat 2022'de halka açılan Truth Social, cumhuriyetçi eski politikacı Devin Nunes tarafından yönetiliyor. 

Elon Musk, daha önce hesapları askıya alınan Kathie Griffin, Jorden Peterson ve Babylon Bee'nin Twitter hesaplarının geri verildiğini de söyledi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...