Türkmenistan'a dev proje

Türkmenistan'a dev proje

DÜNYA Haberleri

Başbakan Erdoğan Türkmenbaşı kentinde Çalık Grubu'na bağlı Gap İnşaat tarafından yapılacak Uluslararası Deniz Limanı'nının temelini attı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyaretinde bulunduğu Türkmenistan'da Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından karşılandı. Havalimanında baş başa görüşen iki lider, daha sonra Türkmenbaşı kentinde Çalık Grubu'na bağlı Gap İnşaat tarafından yapılacak Uluslararası Deniz Limanı'nının temelini attı. Burada konuşan Erdoğan, Türkmenistan'da bugüne kadar çok sayıda projeyi tamamlayan Gap İnşaat firmasının iki ülke arasında kardeşlik köprüsünü inşa ettiğini vurguladı. Berdimuhammedov'a Türk firmalarına duyduğu güvenden dolayı teşekkür eden Erdoğan, "4 yılda bitirelecek bu liman sayesinde Hazar Denizi bölgesinin çok daha hızlı kalkınacağına inanıyorum. Limanın işletmesinde de işbirliği yapmaya hazırız" dedi. Berdimuhammedov ise, "Bu liman, iki ülke arasındaki münasebetlerin parlak bir göstergesi" ifadelerini kullandı. Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ticaret hacmi, 2013'ün ilk yarısında yüzde 23 oranda artarak 2 milyar dolara ulaştı. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...