Macron'dan Türkiye'ye küstah suçlama!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Macron'dan Türkiye'ye küstah suçlama!

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron skandal bir konuşmaya imza atarak, ülkesinin yıllarca köle ticareti yaptığı Afrika topraklarında şimdi Türkiye, Çin ve Rusya'nın olduğunu söyleyerek, Türkiye'yi emperyalistlikle suçladı.

Mısır'da Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansına katılan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Fransa'nın Afrika kıtasıyla ilişkilerde zor bir dönemden geçtiğini belirtirken skandal bir konuşmaya imza attı.

En büyük sömürge imparatorluklarından biri olan Fransa, yıllarca Afrika'da köle ticareti yapmıştı.

AFRİKA'DA FRANSIZ KARŞITLIĞI YÜKSELİŞE GEÇTİ

Macron, ülkesinin Afrika halkına yaşattığı acılar için "Geçmişin (sömürge döneminin) ağırlığı omuzlarımızda." ifadelerini kullanırken, Afrika'da son dönemde bazı ülkelerde Fransız karşıtlığının yükselişe geçtiğini, bunu da Rusya dahil birkaç ülkenin finanse ettiği sosyal medya kullanıcıları üzerinden yürütüldüğünü iddia etti.

TÜRKİYE'YE KÜSTAH İFTİRA

Öte yandan son dönemde Türkiye'nin Afrika ülkeleri ile artan iş ve ticaret hacmi Macron'u rahatsız ederken, "Çinliler, Ruslar, Türkler, Afrika'da Fransızlardan veya diğerlerinden daha iyisini mi yapıyor? Bizden 10 kat daha beterini yapıyorlar." diyerek, Türkiye'yi de sömürgeci ve emperyalist güç olmakla suçladı.

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...