Türkiye'ye karşı dört koldan saldırıya geçtiler

Türkiye'ye karşı dört koldan saldırıya geçtiler

DÜNYA Haberleri

Dünya medyası, AK Parti'nin seçimlerden yüzde 41 ile birinci çıkmasına rağmen algı operasyonu yürütmeye devam ediyor.

Yüzde 40 oy alarak seçimlerden birinci parti olarak çıkan AK Parti'nin başarısını bir türlü kabullenemeyen dünya medyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden Türkiye karşıtı algı operasyonu yürütüyor. 7 Haziran öncesi başladıkları çirkin söylemlerine hiç ara vermeden devam eden medya, AK Parti'nin başarısını manipüle ederek, HDP'yi seçimin galibi olarak gösteriyor. Haberlerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a nefret içerikli söylemlerini esirgemeyen Batı medyasına İran medyası ve Arap medyası da desteğini esirgemiyor.

İNGİLİZLER TÜRKİYE'NİN KARIŞMASININ PEŞİNDE

Times ilk sayfasında "Türkiye'de kargaşa" başlığıyla servis ettiği haberinde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisi, baş düşmanları ile bir koalisyon hükümeti kurma çabasında" iddiası yer aldı. İngiliz basının en önemli kuruluşu Times, Türkiye'nin karışmasını istediğini şu ifadeleriyle gözler önüne serdi; "Erdoğan'ın şok yenilgisi sonrası Türkiye siyasi kargaşa ile karşı karşıya".

DAILY TELEGRAPH'TAN KÜSTAH BAŞLIK

'Erdoğan'ın mesajı alması akıllıca olur' başlığıyla bir haber yayınlayan Daily Telegraph da Türkiye'yi uzun süre istikrarsız bir dönemin bekliyor olabileceğini önü sürdü.

GUARDIAN'DAN DEMİRTAŞ YORUMU: KÜRT OBAMA

Erdoğan'a hakareti vazife edinen Guardian, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı yere göğe sığdıramadı. Bu seçimlerin Türk siyasi tarihinde bir dönüm noktası olduğunu ifade eden gazete, Demirtaş'ın portresini yayınlayarak, "Cumhurbaşkanının isteklerini yerine getirmesini engelleyen, saz çalan Kürt Obama" şeklinde övmekten geri durmadı.

EL-ARABİYA DA HADDİNİ AŞTI

Seçim sonuçları üzerinden Türkiye'ye vuran Batı medyasına İran ve Arap medyası da destek verdi. Suud finanslı El Arabiya kanalının internet sitesi de "Erdoğan 40 saati aşkındır görünmüyor. Türkler endişeli" başlıklı haber, Erdoğan'ın Mısır'da şehit edilen Esma için gözyaşı döktüğü fotoğraf ile servis edildi. El Arabiya, "Erdoğan neden ortadan kayboldu? Şimdi nerede?" ifadelerini kullandığı bu haberiyle çirkin kampanyaya ortak oldu. Suudi Arabistan'ın El Arabiya kanalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye aleyhine yürütülen kampanyaya ortak oldu. El-Arabiya, haberini bu fotoğrafla servis ederek, algı yürütmeye çalışıyor.

KATİL ESAD MÜTTEFİKİ İRAN'DAN ERDOĞAN'A SURİYE ELEŞTİRİSİ

Resmi "İran" gazetesi "Türkiye'deki seçimin gerçek kazananları ve kaybedenleri" başlıklı yazısında seçim sonuçlarının Irak ve Suriye'deki aşırılık yanlısı gruplar için bir yenilgi anlamına geldiğini öne sürerek "Muhalifler, artık Türkiye'nin lojistik desteğine güvenemeyecek" iddiasında bulundu.
Muhafazakar gazeteler de seçim sonuçlarıyla "Osmanlı İmparatoru" dedikleri Erdoğan'ın bölgede hakimiyet kurma hayallerinin boşa çıktığını" öne sürdü. 4 yıldır binlerce sivilin katledildiği Suriye'de Esed rejimine destek veren İran'ın bir diğer gazetesi, yazısında "İmparatorun hayalleri Şam'da yıkıldı" dedi ve AK Parti'nin "yenilgisinin" sebebinin Erdoğan'ın yanlış Suriye politikaları" olduğunu iddia etti.

LE MONDE: BU SONUÇLAR AVRUPA İÇİN İYİ HABER

Fransız Le Monde gazetesi bu sonuçların Avrupa için iyi olduğunu itiraf etti. Gazete şu ifadeleri kullandı; "Türk seçmen büyük bir bilgelikle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın otokrasiye kayışına dur demiş oldu. Bu hem Türkiye, hem de Avrupa için iyi bir haber. Yaşlı kıta Avrupa ile dönüşüm içindeki Ortadoğu arasındaki dengeler açısından Türkiye'nin sahip olduğu ağırlık önemli. Bu meclis seçimleri, AB'nin ortağı ve NATO üyesi 75 milyon nüfuslu ülke için umut dolu bir gelecek imkanı doğuruyor."

ISRAEL TODAY: "İSTANBUL'A DÖNÜYORUZ"

Ak Parti'nin, İsrail'in 'terör örgütü' olarak nitelendirdiği Hamas'ın en büyük destekçisi olduğunu ifade eden gazete, iki ülke ilişkilerinin son yıllarda kötü olduğunu, bu sebeple İsrailli turistlerin Türkiye'ye gidemediğini yazdı. 'İsrael Today' iktidardaki belirsizlikle birlikte kendilerine fırsat açıldığını belirti ve 'İstanbul'a dönüyoruz' başlığı attı.

LA REPUBBLICA: "SELAHADDİN EYYÜBİ DURDURULDU"

Adriano Sofri imzasıyla yayınlanan yorumda "Yeni bin yılın Selahaddin Eyyübi'si son metroda durduruldu" başlığı kullanıldı. Erdoğan'ın bir mitinginde Kudüs'e İslam bayrağı dikmekten söz ederek Selahaddin Eyyübi'nin adını andığı hatırlatıldı.

LIBERATION: "OSMANLI'NIN DÜŞÜŞÜ"

Fransız gazetesi, Erdoğan'ın fotoğrafının kullanıldığı 1. sayfada "Osmanlı'nın düşüşü" başlığına yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...