'Türkiye’ye ders vermeyi bırakın'

Düzenleyen:
'Türkiye’ye ders vermeyi bırakın'

DÜNYA Haberleri

Yunanistan, Hırvatistan ve Sırbistan, AP’yi eleştirirken AB Komisyonu Başkanı Juncker “Sığınmacılar konusunda Türkiye AB’den fazlasını yaptı. Avrupa bu konuda konuşurken Türklere karşı alçak gönüllü olmalı” dedi

Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile müzakereleri durdurma kararına Türkiye’nin yanısıra Avrupa’nın kendi içinden de tepkiler gelmeye başladı. Almanya ve Hırvatistan’ın önceki günkü geri vitesinin ardından dün de AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye’nin Ürdün ve Lübnan ile sığınmacılar konusunda AB’den daha fazlasını yaptığını vurguladı. Juncker, “Türkiye önemli bir müttefik, bu sadece sığınmacı krizi yüzünden değil. Tabii Avrupa’nın yapamadığı ancak Türkiye’nin 3 milyondan fazla sığınmacıyı ağırladığı konusu da açıkça ortada olan bir gerçek. Avrupa’nın bu konuda Türkiye’ye ders vermekten çekinmesini istiyorum. Bu konuda konuşurken alçak gönüllü olmak gerekir” dedi.

ÇİPRAS DA ELEŞTİRDİ
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da, Avrupa’nın Türkiye’ye yaklaşımının yanlış olduğunu vurguladı. Avrupa ile Türkiye arasında irtibat, temas ve iş birliği kanallarının açık kalmasının önemli olduğunu söyleyen Çipras “AB ile Türkiye arasındaki anlaşma uygulamada her ne kadar zor ve kırılgan olsa da eksiksiz uygulanmalı ve çözüm bulunmalı” değerlendirmesinde bulundu. AP’ye yönelik ilk eleştiri önceki gün Hırvatistan’dan gelmişti. Hırvatistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Davor İvo Stier “Türkiye ile müzakereleri dondurmak Avrupa Birliği’nin, Hırvatistan’ın ya da Slovenya’nın yararına olmayacak. Müzakerelerin dondurulma kararı asla AB’nin çıkarına değil. Yanlış bir girişim” dedi.

 MÜLTECİ KORKUSU SARDI
 Türkiye-AP arasındaki restleşme AB ülkelerini özellikle mülteci akınının yeniden başlaması konusunda endişelendirdi. Türkiye ile sığınmacı anlaşmasının hayati önemde olduğunu belirten Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sözcüsü Ulrike Demmer “Anlaşmanın bozulmaması için gayret sarf ediyoruz” dedi. Aynı şekilde Sırbistan Çalışma, İstihdam ve Sosyal İşler Bakanı Aleksandar Vulin de, sığınmacı anlaşmasının iptali durumunda sığınmacı sayısında artış yaşanabileceğini dile getirdi. Vulin “Anlaşmanın iptaline karşılık tedbir almaya başladık” dedi. AB Komisyonu Baş Sözcüsü Margaritis Schinas da, sığınmacı anlaşmasının mutlaka sürmesi gerektiğini ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...