'Türkiye'ye çok ihtiyacımız var'

/ Kaynak: DHA
'Türkiye'ye çok ihtiyacımız var'

DÜNYA Haberleri  / DHA

Danimarka Dışişleri Bakanı Lidegaard, ülkesinin Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu, ilişkilerin, Hedegaard Davası'ndan daha önemli olduğunu söyledi.

Berlingske Gazetesin'e açıklamalarda bulunan Bakan Martin Lidegaard, İslam karşıtı yazar Lars Hedegaard'a yönelik saldırı girişiminde bulunduğu öne sürülen kişinin serbest bırakılmasıyla ilgili Türkiye'ye daha fazla baskı yapmak istemediklerini söyledi.
Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, şöyle dedi:
"Türkiye'ye çok güçlü bir şekilde ihtiyacımız var. İlişkilerimiz çok iyi. Lars Hedegaard davası, Türkiye ile ilişkilerimizden daha önemli değil. Türkiye bizim Suriye'deki rehinelerimizin serbest bırakılması için bize yardım etti. Tekrar benzeri bir durumda kalıp, Türkiye'den yardım talep edebiliriz. Ayrıca, teröristlerle ve Danimarka'dan çıkan savaşçılarla mücadelede Türkiye ile işbirliği yapıyoruz. Danimarka'nın çıkarları söz konusu. Bir çok konuda Türkiye ile iyi ilişkilerimizi devam ettirmeye ihtiyacımız var. Onun için Türkiye'ye karşı daha fazla diplomatik baskı uygulamak istemiyoruz. Zaten konuyu AB komitelerinde dile getirdik ve aralık ayında, Türkiye ile ilişkilerin ele alınacağı AB toplantısında bu konu yeniden ele alınacak. Diplomatik her türlü adımı attık."

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...