Türkiye’nin Vilnius'taki hamleleri tüm dünyada ses getirdi! İngiltere'den çarpıcı Erdoğan analizi: AB hedeflerinin çok ötesine uzanıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye’nin Vilnius'taki hamleleri tüm dünyada ses getirdi! İngiltere'den çarpıcı Erdoğan analizi: AB hedeflerinin çok ötesine uzanıyor

DÜNYA Haberleri

Litvanya’da düzenlen NATO Liderler Zirvesi geride kalırken Türkiye hamleleri zirveye damgasını vurdu. Zirve sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri tüm dünyada büyük yankı uyandırırken İngiliz basınında konuya ilişkin çarpıcı analiz haberlere imza atıldı. Bir İngiliz gazetesi Erdoğan’ın hedeflerine vurgu yaptı.  

2023'ün en önemli toplantısı olarak gösterilen 11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin adımları zirveye damga vururken, yaşanan gelişmeler İngiliz basınında da büyük ses getirdi.

"İSVEÇ'E YEŞİL IŞIK, BATI İÇİN ÖNEMLİ BİR MESAJ GİZLİYOR"

"Erdoğan'ın İsveç'in NATO hedefine yeşil ışık yakması, Batı için önemli bir mesaj gizliyor" başlığıyla okurlarının karşısına çıkan Express gazetesi haberinde "Erdoğan'ın hesaplı hamlelerinin sonuçları AB üyelik hedeflerinin çok ötesine uzanıyor" ifadeleri dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi.

"Müttefiklerimize terör örgütleri arasında ayırım yapmayın, İslam düşmanlığı ile mücadele edin demeyi kendimize zul sayıyoruz" diyen Erdoğan, "NATO'nun iki temel tehditten biri olarak gördüğü terörizm ile mücadele alanındaki gayretlerin artırılması şart" ifadelerini kullandı. İsveç'in üyeliğinin onaylanması için TBMM onayının gerektiğini hatırlatan Erdoğan'ın bu açıklamaları özellikle İngiliz medyasında geniş yankı buldu.

"TÜRKİYE'Yİ VAZGEÇİLMEZ BİR OYUNCU OLARAK KONUMLANDIRMAYA ÇALIŞIYOR"

Express gazetesi "Erdoğan'ın İsveç'in NATO hedefine yeşil ışık yakması, Batı için önemli bir mesaj gizliyor" başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Haberde "Erdoğan, Türkiye'yi küresel ilişkilerde vazgeçilmez bir oyuncu olarak konumlandırmaya çalışırken, hesaplı hamlelerinin sonuçları askeri anlaşmaların ve AB üyelik hedeflerinin çok ötesine uzanıyor" ifadelerine yer verildi.

Türkiye’nin Vilnius'taki hamleleri tüm dünyada ses getirdi! İngiltere'den çarpıcı Erdoğan analizi: AB hedeflerinin çok ötesine uzanıyor

"İHRACAT ENGELLERİNİN KALDIRILMASINA ODAKLANIYOR"

Erdoğan'ın bu hamlelerinin Türkiye'nin uluslararası sahnede jeopolitik nüfuzunu ortaya koyma kararlılığını gösterdiğinin altını çizen İngiliz gazete şu değerlendirmede bulundu; "ABD yönetimiyle yapılan ilk anlaşma, 40 F-16 uçağının yanı sıra 900'ün üzerinde havadan havaya füze ve 800 bombanın satın alınmasını içeriyor. Kanada ile yapılan ikinci anlaşma, Türkiye'ye silah satışının önündeki ihracat engellerinin kaldırılmasına odaklanıyor."

"TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ TARTIŞMALARINI YENİDEN CANLANDIRDI"

NATO zirvesi öncesi Erdoğan'ın yaptığı AB çağrısını hatırlatan Express "Şaşırtıcı bir şekilde Erdoğan, Türkiye'nin AB üyeliği tartışmalarını İsveç'in NATO'ya katılma hedefine bağlayarak yeniden canlandırdı" dedi.

"EKİM AYINDAN ÖNCE ONAYLANMAYACAĞINI SÖYLEDİ”

İngiliz Independent gazetesi ise "Türkiye Cumhurbaşkanı, İsveç'in NATO üyelik hedefinin Ekim ayından önce Türkiye parlamentosu tarafından onaylanmayacağını söyledi" dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...