Türkiye’nin seçimi Yunanistan’da hayal kırıklığı oluşturdu: Erdoğan liderliği bitmedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye’nin seçimi Yunanistan’da hayal kırıklığı oluşturdu: Erdoğan liderliği bitmedi

DÜNYA Haberleri

Türkiye’deki Cumhurbaşkanı seçim sonuçlarını yorumlayan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias öyle sözler söyledi ki ülkesinin Türkiye hazımsızlığı bir kez daha ortaya çıktı. Yunan medyasının attığı manşetler de ülkedeki hüzünlü atmosferi gözler önüne serdi.

Türkiye, Cumhurbaşkanı seçimleri için yeniden sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan %49,5 ile ilk tur seçimlerini lider tamamlarken, Kemal Kılıçdaroğlu ise %44,8 oy oranına sahip oldu.

Seçimde üçüncü sıranın sahibi olan Sinan Oğan %5,1’de kaldı.

Rekor bir katılımın yaşandığı seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliği ele alması Yunanistan’da hayal kırklığına neden oldu.

"ERDOĞAN'IN LİDERLİĞİ BİTMEDİ"

Türkiye’deki seçim sonuçlarını değerlendiren Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın sarf ettiği sözler Yunanistan’ın hazımsızlığını ortaya koydu.

Alpha Radio'ya demeç veren Dendias, “En iyi sonuçlar için her zaman umutluyuz ancak kendimizi en kötüsüne de hazırlıyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin hatırı sayılır bir şekilde derinliğe sahip olan büyük bir ülke olduğunu belirten Yunan bakan, “kamuoyu yoklamaları yoluyla doğru bir şekilde ölçüm yapmak zor” dedi.

Türkiye’nin seçimi Yunanistan’da hayal kırıklığı oluşturdu: Erdoğan liderliği bitmedi

YUNANİSTAN'DA HÜZÜN ATMOSFERİ

Yunanistan’da basın ve medya kuruluşları da Türkiye’deki seçim sonuçlarını manşete taşıdı.

Erdoğan ile seçmenleri arasında sevgi kazandı” tarzı başlıkların atıldığı haberlerde, Erdoğan ve Türk milleti arasında derin ve aşılamaz bağın bir kez daha kanıtlandığı vurgulandı.

Anket şirketlerinin yanıldığının altını çizen Yunan medyası, “Anketlerin tahminleri çöp kutusuna atıldı. İkinci turda düğümü, kimi tercih edeceğini açıklamayan Oğan’ın seçmenleri belirleyecek" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...