Türkiye'nin Finlandiya'ya NATO onayı dünya basınında!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye'nin Finlandiya'ya NATO onayı dünya basınında!

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin Finlandiya'ya NATO için onay vermesi dünya gündeminde de ilk sıralara taşındı. Pek çok yayın organı gelişmeyi 'son dakika' ile duyururken Finlandiyalı'ların mutlulukları, isveçli'lerin ise tepkisi manşetlere taşındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ağırlamış ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için TBMM'de onay sürecinin başlatılacağının müjdesini vermişti. Finlandiya'nın NATO'ya katılımı hakkında 'Verdiğimiz sözü tutacağız.' diyerek Cuma gününe işaret eden Erdoğan, İsveç'in üyeliğinin ise terörle mücadeledeki yaklaşımları temelinde belirleneceğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Finlandiya'nın NATO'ya katılışını resmen onaylaması dünya gündeminde de büyük yankı uyandırdı oldu. Ülkenin en önemli medya kuruluşlarından olan Helsingin Sanomat, Finlandiya'nın NATO'ya alınma haberini manşetten görürken 'Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın yollarını ayırdı' başlığını kullandı.

Ilta-Sanomat gazetesi ise Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö'nun sözlerini manşetten vererek 'İyi hissettiriyor' başlığını kullanırken, İsveç'e onay verilmemesini sebebini ise 'şartları henüz yerine getirmediler' diye duyurdu. 

İSVEÇ BASININDAN FİNLANDİYA'YA TEPKİ

İsveç gazetesi Aftonbladet ise Finlandiya'nın NATO'ya girişini eleştirerek ilişkilerine zarar vereceğini iddia etti. Gazete 'İsveç ve Finlandiya ilişkileri NATO tarafından tehdit altında' başlığını kullandı.

'İSVEÇ ŞARTLARI KARŞILAYAMADI'

Dagens Nyheter gazetesinde ise Erdoğan'ın gerekli şartları karşılayan Finlandiya'ya evet dediği belirtilirken, 'Finlandiya için yeşil ışık, İsveç şartları karşılayamadı' ifadesi kullanıldı.

'TÜRKİYE İSVEÇ'İ KÜÇÜMSEDİ'

ABD'nin önde gelen basın kuruluşlarından Washington Post ise 'Türkiye NATO üyeliği için Finlandiya'yı destekliyor, İsveç'i küçümsüyor' başlığını kullanırken, İsveç'in şartları yerine getiremediği için NATO serüveninin başlamadığını yazdı.

'ERDOĞAN SÖZÜNÜ TUTACAK'

Ortadoğu'nun önemli haber merkezlerinden Middle East Eye'da gelişmeyi 'son dakika' koduyla duyururken 'Erdoğan, Finlandiya'ya verdiği sözü tutacak' başlığıyla haberi servis etti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...