Türkiye'nin desteği sürecek

/ Kaynak: AA
Türkiye'nin desteği sürecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'ya Türkiye'nin Ukrayna'nın sorunlarına karşı özüm bulma desteğini sürdüreceğini iletti.

Cumhurbaşkanı Gül, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'ya, Ukrayna'nın sorunlarına uluslararası hukuk temelinde çözüm bulma gayretlerine Türkiye'nin desteğinin süreceğini iletti.

ANKARA

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ukrayna'da 25 Mayıs Pazar günü yapılan seçimlerin ilk turunda devlet başkanlığına seçilen Petr Poroşenko ile telefon görüşmesi yaptı.

Seçimi kazanmasından dolayı Poroşenko'yu kutlayan Gül, Poroşenko'nun Ukrayna'nın karşı karşıya olduğu sorunlara basiret ve sağduyuyla uluslararası hukuk temelinde çözüm bulma gayretlerine Türkiye'nin desteğinin süreceğini söyledi.

Poroşenko da "Cumhurbaşkanı Gül gibi yakın bir dostu"nun kendisini tebrik için arayarak destek vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Seçimi kazanan Poroşenko, aday olduğu dönemde Çankaya Köşkü'ne gelerek, Cumhurbaşkanı Gül'ün Kırım Tatar toplumu lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'na cumhuriyet nişanı verdiği törene katılmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...