Türkiye'den Rusya'ya Azov mesajı: Esir tesliminin perde arkasında neler yaşandı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye'den Rusya'ya Azov mesajı: Esir tesliminin perde arkasında neler yaşandı?

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Azov Taburu komutanlarını Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’e vermesi uzun süre gündemden düşmemişti. Rusya ve Türkiye’nin dış politikadaki iyi ilişkileri bozuluyor mu, Türkiye Avrupa’ya mı yakınlaştı soruları da epeyce tartışılmıştı. Peki Erdoğan esirleri neden Ukrayna’ya teslim etti ve Hakan Fidan’ın buradaki rolü ne? İşte esir tesliminin perde arkası...

NATO Zirvesi’nin hemen öncesinde Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapılan basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Ukrayna’nın NATO’ya hazır olduğunu söylemiş, bu da Rusya’ya bir meydan okuma olarak algılanmıştı. Ama görüşmenin en çarpıcı detayı, Zelensky'nin Azov komutanlarıyla ülkesine dönmesi oldu. 

Azov Taburu komutanları, Mariupol'ün Mayıs 2022'de düşmesinin ardından Rus güçleri tarafından esir alınmış, daha sonra bir esir değişimi anlaşması kapsamında Türkiye'ye gönderilmişti. Askerlerin savaş bitene kadar Türkiye'de kalması kararlaştırılmıştı.

Ancak Erdoğan komutanları zamanından önce Ukrayna’ya iade etti. Rusya’dan da peş peşe açıklamalar geldi.

Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan neden böyle bir karar verdi, hem de tam NATO Zirvesi öncesinde?

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...