Türkiye'den İsrail-Filistin çatışması için garantör ülkeler formülü! Rusya'dan konuşmaya hazırız mesajı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye'den İsrail-Filistin çatışması için garantör ülkeler formülü! Rusya'dan konuşmaya hazırız mesajı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar devam ederken, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan dikkat çekici bir açıklama geldi. Lavrov, Türkiye'nin sunduğu garantör ülkeler formülünü konuşmaya hazır olduklarını açıkladı.

İsrail savaş uçakları, 17 yıldır abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki Al Ahli Baptist Hastanesi’ne saldırı düzenledi. 500’den fazla sivilin hayatını kaybettiği saldırı sonrasında uluslararası kamuoyunda çatışmaların sona erdirilmesi için çalışmalara yoğunluk verildi.  

Türkiye, İsrail-Filistin çatışması sonlandırılması için sunduğu ‘garantör ülkeler’ formülüne Rusya’dan da destek açıklaması geldi. Rus haber ajansı TASS’ın aktardığına göre, Kuzey Kore’de bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, yaptığı açıklamada Türkiye’nin gündeme getirdiği formülü konuşmaya hazır olduklarını belirtti.

Lavrov, şu anda Gazze’de yaşanan çatışmanın bölgesel bir hale gelme riskinin oldukça yüksek olduğunu belirterek, Moskova ile Ankara’nın halihazırda ateşkes formülü için görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti.

Gazze’deki çatışmalarla ilgili olarak da dikkat çekici bir yorumda bulunan Lavrov, herkesin yaşananlar için İran’ı sorumlu tutma eğiliminde olduğunu ifade ederek, kendilerini eşit bir denge politikasının izlenmesine inandığını söyledi.

Türkiye'den İsrail-Filistin çatışması için garantör ülkeler formülü! Rusya'dan konuşmaya hazırız mesajı

HAKAN FİDAN’IN GARANTÖR ÜLKELER FORMÜLÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, garantörlük formülünü şöyle açıklamıştı: “Çıkış noktamız şu: Bu konunun sorumluluğunu, bölge ülkeleri üstlenmeli. Sistematik ayrıca tartışılır. Filistin tarafına garantör olacak ülkelerin bölgeden olması gerektiğini telkin ediyoruz. Buna Türkiye de dahil. İsrail için de başka ülkeler garantör olsunlar.

Her iki tarafın da mutabık kalacağı bir antlaşmaya varıldıktan sonra, bunun gereklerinin yerine getirilmesi hususunda garantör ülkeler sorumluluk üstlensin.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...