Türkiye ve Çin'in gizli ortaklığı

- Güncelleme:
Türkiye ve Çin'in gizli ortaklığı

Dünya Haberleri

Çin ve Türkiye, İran'a nükleer programı sebebiyle uygulanan kapsamlı yaptırımların etkilerinden kaçınabilmesinde yardımcı oluyor. İddianın sahibi İngiliz gazetesi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi , İran'ın nükleer programı sebebiyle uygulanan kapsamlı yaptırımların etkilerinden kaçınabilmesinde Çin ve Türkiye'nin yardımcı olduğunu yazdı. Con Couglin imzalı haberde; İran Merkez Bankası'nın, İran ekonomisi için hayati önem taşıyan malları satın almakta Çin ve Türkiye'de bir dizi mali kurumu kullandığı belirtiliyor. Batılı güvenlik kaynaklarına dayandırılan haberde, İran'ın petrol ticaretinde en büyük paya sahip ülke olan Çin, Tahran'ın yaptırımları atlatmasında büyük bir rol oynuyor. Haberde Çinli bankaların, petrol alımları nedeniyle İran'a yapılması gereken ödemelerin, İranlılar adına mal satın almakta kullanıldığını, bu malların daha sonra İran'a nakledildiği belirtiliyor. Habere göre; müfettişler Türk şirketlerin Avrupa'daki kimi mali kurumları İran adına satın almaya çalıştıklarına dair kanıt bulduklarını iddia etti. İranlılar bu kurumları zor durumdaki ekonomilerini düzeltmeleri için ihtiyaç duydukları malları satın almak için kullanmak istiyor.






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...