Türkiye ve Azerbaycan'dan dosta güven, düşmana korku veren tatbikat: “Alpan-2023” başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki müttefiklik ve kardeşlik hukuku pekişirken, iki ülke Azerbaycan'da gövde gösterisi yaptı. Azerbaycan ve Türkiye’nin ortak düzenlediği “Alpan-2023” askeri tatbikatı Azerbaycan’da başladı. Tatbikata Azerbaycan Hava Kuvvetleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri personeli katıldı.

Türkiye ile Azerbaycan'ın sahip olduğu kardeşlik bağları, tüm dünyaya rol model olurken her alanda ikili iş birliği bağları daha da güçlendiriyor.

Son olarak kardeş ve dost ülke Azerbaycan'la Türkiye arasında dosta güven, düşmana korku veren bir tatbikata imza atıldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2023 yılı için belirlenen askeri plana göre Azerbaycan Hava Kuvvetleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri personelinin katıldığı "Alpan-2023" ortak tatbikatının Azerbaycan’da başladığı ifade edildi.

Gerçekleştirilen tatbikatın senaryosuna göre, üstlerden kalkan hava araçları, konvansiyonel düşmanın hava savunmasını, komuta kontrol merkezini ve toplama tesislerini, diğer düşman hedeflerini yakın ve uzak menzilden imha etme görevlerini icra etti.

Tatbikatla askeri personelin teorik ve pratik becerilerini geliştirmenin yanı sıra, birimlerin etkileşimini sağlamak ve muharebe kabiliyetinin arttırılmasının amaçlandığı belirtildi.

https://twitter.com/wwwmodgovaz/status/1671543187792359424

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...