'Türkiye üzerinden tüm İslam ülkeleri hedeflenmiştir'

'Türkiye üzerinden tüm İslam ülkeleri hedeflenmiştir'

DÜNYA Haberleri

Faslı düşünür Ebu Zeyd el-Makrai el-İdrisi, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

İdrisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi, "en başarılı İslam ülkesi" olarak nitelendirerek terör saldırısının arkasında İslam ülkelerinin kalkınmasını ve gelişmesini istemeyen uluslararası güçlerin olduğunu belirtti.

"Taşeron örgütler tarafından üstlenilen saldırıların perde arakasındaki güçler, Türkiye’de iç karışıklık çıkarmak istedi" değerlendirmesinde bulunan İdrisi, saldırının İslam ülkeleri için bir model teşkil eden Türkiye’nin istikrarı ve yükselişine yönelik olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Türkiye üzerinden tüm İslam ülkeleri hedeflenmiştir. Çünkü Türkiye istikrarı ve yaptığı reformlar ile gelişmiş ülkeler arasına girebileceğini gösterdi.”

Saldırıyı kınayan İdrisi, “Son zamanlarda Türkiye’ye karşı gerçekleştirilen terör saldırıları başarıyla bertaraf edildi. Türkiye için birlik olma zamanı. Güçlü bir orduya ve stratejik öneme sahip Türkiye, bölgede İslam dünyasının sesidir.” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...