Türkiye mi, Yunanistan mı? Türk-Yunan askeri güç karşılaştırmasında son rakamlar

Düzenleyen:
Türkiye mi, Yunanistan mı? Türk-Yunan askeri güç karşılaştırmasında son rakamlar

DÜNYA Haberleri

Atina ile Ankara arasında gerilen ilişkiler, gözleri iki ülkenin askeri güçlerine çevirdi. Dış politikada oldukça kararlı olan ve haklarını korumaya devam eden Türkiye, Yunan hükümetinin provokasyon kokan hamlelerine karşı dik duruşunu sürdürüyor. Peki Türkiye ile Yunanistan'ın askeri güçleri ne kadar? Dünyaca ünlü askeri araştırma sitesi GlobalFirePower'ın verilerini sizler için derledik. İşte merak edilen karşılaştırma...

Yunanistan'ın attığı adımlar ve provoke edici hamleleri sonrası Ankara ile Atina hattı oldukça gerildi. Doğu Akdeniz ile başlayan gerginliğe mültecilere karşı Yunan hükümetinin sürdürdüğü tavır ve Ege adalarının silahlandırılmasına yönelik konunun gündeme taşınması eklendi, Ankara'nın sabrı taştı. Peş peşe gelen hamlelere rağmen Türkiye geri adım atmazken, uluslararası arenada haklarını korumaya kararlılıkla devam etmesi  Yunanistan başta olmak üzere Avrupa ülkelerini rahatsız ediyor.

Gerginliğin ardından iki ülkenin askeri güçleri merak ediliyor ve araştırılıyor. Özellikle son dönemde Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayiinde gösterdiği gelişim ile TSK'nın envanteri de gelişiyor. Askeri anlamda dışa bağımlılığı en aza indirmeyi hedefleyen Türkiye'nin askeri gücü nasıl? Peki Yunanistan'da son durum ne? 

Dünyaca ünlü askeri araştırma sitesi GlobalFirePower, Türkiye ile Yunanistan arasındaki askeri güçler karşılaştırıldı. İşte Global Fire Power'ın listesine göre Türkiye ile Yunanistan'ın askeri güçlerinin karşılaştırması...

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...